Боксери Црвене звезде спремни за изазове који их очекују

269

Боксерски клуб Црвена звезда одржао је конференцију за медије у Прес центру СД Црвена звезда пред почетак плеј-офа Суперлиге Србије и изазовима који их очекују.

На почетку конференције обратио се директор клуба Предраг Лечић који је упознао присутне са досадашњим резултатима Црвене звезде.

Успели смо да освојимо прво место у групи, да два пута победимо актуелног шампиона Србије, београдски Раднички, у оба вечита дербија, против боксера Партизана, извојевали смо две победе и на крају лигашког дела такмичења Црвена звезда је једини непоражени клуб у лиги. Као чланови велике породице Црвене звезде планови за будућност су нам врло једноставни, а они гласе – освојити све! На почетку Регионалне лиге која је почела протеклог месеца, такмичимо се у групи Б где смо били добри домаћини нашим пријатељима из Марибора којима смо отворили срце и показали како изгледа гостопримство града Београда и Црвене звезде. Једино што нисмо могли да им омогућимо то је да однесу победу из Београда, тако да смо и Регионалну лигу започели са победом. Надамо се да ћемо поред планова за освајање Суперлиге Србије, освојити и Регионалну лигу – поручио је Лечић.

Тренер боксера Црвене звезде Миодраг Милић, један од наших најбољих стручњака истиче да је наш тим спој младости и искуства и као такав до сада је непобедив у националном првенству.

Морам да кажем да када нам је понуђено да играмо у Суперлиги Србије, председник Манојловић и ја нисмо имали неке превелике амбиције. Циљ је био да одбоксујемо први део, у групној фази, и да евентуално уђемо у плеј-оф. То кажем из разлога што смо саставили екипу од боксера који су у том тренутку остали на тржишту. Четири екипе су пре нас формирале саставе, пре почетка такмичења. Ми смо од боксера који су остали, неки су били на прагу и да заврше каријере, саставили један тим који је спој искуства и младости. Просечна старост наше екипе је невероватних 18 година. И као такви у шест мечева остварили смо шест победа. Победили смо све противнике и као првопласирани тим ушли смо у плеј-оф, где нас оечкују вероватно три изузетно тешка меча против Наисуса из Ниша који је изузетно хомогена екипа, искусна, састављена од репрезентативаца, тако да неће бити нимало лако. Велика је ствар што смо се изборили за предност домаћег терена и што ћемо евентуалну мајсторицу играти у Београду. За то смо се и борили.

Црвено-беле очекују и велики изазови у Регионалној лиги у којој наш клуб такође гаји високе амбиције.

У међувремену оформљена је и Регионална лига и понуду председника БСС Ненада Боровчанина смо оберучке прихватили. Са нама, у Б групи, налазе се и тимови Загреба, Марибора и Бијељине и то су све практично националне селекције. Нама у госте 4. јула долази А селекција Хрватске, једна од водећих селекција у европском боксу. Та екипа ће у свом саставу имати пет освајача европских и светских медаља. Биће то велики изазов за Црвену звезду и српски бокс. Верујем да ћемо до тог меча у Београду успети да се припремимо и да ћемо стићи до победе, колико год они изгледали застрашујуће у овом тренутку. Још једном бих се захвалио и Спортском друштву Црвена звезда које је стало иза нас, а пре свега Боксерском савезу Србије на челу са Ненадом Боровчанином који нам излази у сусрет и омогућава да имамо услове, можда и боље него које је имала репрезентација када сам ја био њен тренер – рекао је Милић.

Председник клуба Зоран Манојловић искористио је прилику да преда плакету БК Црвена звезда за досадашње успехе тренеру Милићу.

Желео бих да се захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу, који је препознао идеју Ненада Боровчанина да Партизан и Црвена звезда оформе тимове и да се такмиче у Суперлиги. Такође бих желео да се захвалим и нашем тренеру Миодрагу Милићу, који је сигурно најбољи у Србији, а вероватно је и међу пет најбољих у свету. Овом плакетом смо желели да му изразимо поштовање за досадашње успехе са нашим клубом – истакао је Манојловић.

Боксере Црвене звезде почетком јула очекују велики изазови. Прво ће бити домаћини 4. јула екипи Витезови Загреб у оквиру Регионалне лиге, а потом, 9. јула почиње полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије мечом против Наисуса у Београду, док ће реванш бити одржан 11. јула у Нишу.

Претходни текст„Pick N’ Talk“ E15: Јанко Станковић
Следећи текстИза југа Маракане – Доминација најмлађих звездаша