Терзић: Циљ је Лига шампиона

50

Фудбалери Црвене звезде ће у другом колу квафиликација за Лигу Шампиона играти са бољим тимом из сусрета Макаби Хаифа (Израел) и Каират (Казахстан), а прве утиске после жреба одржаног у Ниону изнео је генерални директор нашег клуба – Звездан Терзић.

Желели смо да избегнемо Макаби из Израела и Каират из Казахстана који су најтежи могући противници, можда и превише јаки противници када се ради о овој рунди квалификација. Све остале потенцијалне противнике кога год да смо добили били би много лакше. Митар Мркела ми је синоћ посалао поруку где је писало да би ваљало избећи трећи пар Макаби Хаифа и Каират, а то је генерално био општи коментар свих нас кад смо видели три потенцијална противника и када је одређена подгрупа. Дуели тима из Велса и јерменског шампиона, као и други пар који је био грузијски шампион против азербејџанског и то смо прижељкивали. Каират један клуб који има јак бужет око 25 милиона еура и оно што је једна отежавајућа околност јесте далек пут до Казахстана, временске зоне, тако да бих више волео да играмо против Макабија Хаифе шампиона Израела – рекао је Терзић.

Говорио је генерални директор Црвене звезде о самим потенцијалним ривалима, као и о самим циљевима нашег клуба ове сезоне у европским такмичењима.

За нијансу је екипа Макабија квалитетнији ривал од Каирата. Међутим, брине ме дуг пут до Казахстана и сви проблеми који могу утицати да наши играчи не буду максимално спремни. Управо из тог разлога бих више волео да играмо против Макабија, међутим то су добре екипе шампиони својих држава. Израелска лига је сигурно јача фудбалска земља од Казахстана, од данас ћемо да почнемо да се бавимо анализом оба противника. Поставили смо високе циљеве, а то је улазак у Лигу шампиона. Ако желимо да уђемо у најјаче такмичење морамо да знамо да нема слабих противника. Очекивали смо јаче противнике у трећем и четвртом колу, али ми 17. јула почињемо првенство и имаћемо више утакмица у ногама и бићемо спремни за „јаке“ утакмице. Рецимо првенство у Казахстану је почело у марту и Каират је у зениту своје форме, а Макаби почиње своје првенство у том неком период када и ми. То су неки детаљи који могу утицати на форму у којој ће се наћи клубови против којих ћемо играти – рекао је генерални директор Црвене звезде.

Споменуо је Звездан Терзић колики квалитет наш тим поседује и нагласио је да ће наши првотимци бити спремни за утакмицу у другом колу квалификација.

Када почињу квалификације најважније је проћи прву препреку и знам да је Црвена звезда способна и да је квалитетнији тим од Макабија и Каирата, као и да смо фаворити у овом мечу. Важно је да Звезда никада као ове године није тако спремна ушла у квалификације у смислу да је одржала костур тима. Свих 11 фудбалера који су играли финале Купа Србије против вечитог ривала, а то је наш најјачи састав, ће бити спремно на располагању тренеру Станковићу 21. јула у првој утакмици. Мала измена ће само бити Драговић уместо Милуновића, где је Драговић озбиљан капитал Црвене звезде, који наш тим није имао у претходним квалификацијама. Тим се одлично познаје и нема потребе за уигравањем, а не сумњам да ће Дејан Станковић и стучни штаб добро припремити екипу. Окупљање је заказано за 22. јун, са тим што играчи тренирају од 15. јуна по плану кондиционог тренера Федерика тако да ће они на почетку бити већ спремни. Играћемо доста утакмица на припремама и једну утакмицу у домаћем шампионату, тако да ћемо 21. јула бити максимално спремни са комплетним играчким саставом из прошле сезоне – закључио је Терзић.

Претходни текстЗвезда против Макаби Хаифе или Каирата
Следећи текстМркела: Учинићемо све за пролаз