Савршена сезона

46

Протекла сезона била је једна од најбољих у богатој историји Црвене звезде. Наш тим се надмоћно домогао дупле круне, а трофеји су освојени на импресиван начин, без пораза и уз бројне оборене рекорде.

Црвено-бели су супериорно дошли до 32. шампионске титуле. На 38 утакмица забележили су 35 победа и три нерешена резултата, чиме су дошли до фантастичне бројке од 108 бодова. Тиме су оборили светски рекорд престигавши Селтик који се у такмичарској 2016/2017 зауставио на „коти“ 106. Изабраници Дејана Станковића су надмашили и клупски рекорд из сезоне 1999/2000, када је Црвена звезда под вођством Славољуба Муслина дошла до цифре од 105 поена из 40 одиграних кола. Такође, значајан податак представља и то да наши фудбалери већ четири године нису доживели пораз у лигашким утакмицама на „Маракани“.

Најближи пратилац био је „вечити ривал“ који је остављен 13 корака иза нас. И у директним дуелима, показан је квалитет. Најпре је голом Иванића Партизан побеђен са 1:0, чиме је питање шампиона било решено, да би затим Станковићеви пулени и у финалу купа били бољи од ривала са Топчидерског брда. Пре тога, забележени су тријумфи над Златибором, Радом, ИМТ-ом и сурдуличким Радником. Куп је освојен са 11 датих и 4 примљена гола.

Границе су померене и када је у питању ефикасност. Звездини фудбалери су у 38 првенствених дуела затресли противничку мрежу чак 114 пута, што црвено-беле чини најубојитијим саставом у Европи. Уједно су превазишли рекорд и Партизана чија је генерација из такмичарске 1999/2000 постигла 111 погодака. Иза Црвене звезде је савршена сезона, поготово када се има у виду да је дупла круна освојена без пораза у домаћим оквирима.

Претходни текстПионири Вана Николић и Растко Ћосић прваци Србије
Следећи текстРезиме сезоне кадета