Резиме сезоне кадета

37

Кадети Црвене звезде су протеклу сезону заврши на четвртом месту у шампионату са 87 освојених бодова. Изабраници Николе Митића су постигли 118, а примили 33 гола. Најбољи стрелац црвено-белих био је Мирко Николашевић са 26 голова, док је највише наступа – укупно 37, забележио Матеја Бубањ, који је био и најбољи асистент, са укупно 11 проигравања.

Међу стативама је током читаве сезоне стандардан био Стефан Маринковић. На 30 утакмица је бранио гол црвено-белих, а у три меча бранио је и за омладинску селекцију. Други голман кадета био је Јован Миладиновић, који је мрежу Црвене звезде чувао на шест утакмица, што посебно добија на значају имајући у виду да је Миладиновић три године млађи од старосне границе.

У дефанзивној линији нашег тима незаменљив је био Алексеј Вукичевић, који је наступио на 36 утакмица уз пет постигнутих погодака. Поред Вукичевића, стандардни чланови одбрамбеног бедема црвено-белих били су Вељко Митић и Братислав Марић са збирно 29 утакмица, док је Дарис Каришик одиграо осам. На левом боку су се смењивали Петар Граоња са 15 одиграних дуела и Давид Ђурић са седам, а 20 утакмица је одиграо Лука Стојсављевић који је играо у јесењем делу, а уписао је пет асистенција. Уз десну аут линију били су Никола Савић који је уписао 20 наступа и Коста Недељковић са 10 мечева.

Носиоци везног реда кадета Црвене звезде били су Јован Шљивић са 33 утакмице и 11 датих голова, и Немања Видојевић који је одиграо 36 мечева. Поред њих, стандардни су били Матеја Радоњић и Вељко Лолић са по 31 наступом. Поред њих, Јован Мијатовић је до повреде забележио 25 утакмица, уз девет датих голова и исто толико асистенција. Блистао је Мирко Николашевић, који је на 30 партија дао 26 голова, а девет пута асистирао. Момак из Бачке Паланке је дао значајан допринос и титули омладинске селекције, јер је на осам мечева пет пута затресао мрежу противника. Важне карике на средини терена били су и Лука Лечић и Михајло Милосавић са 15 утакмица, односно Новак Гојков и Вељко Димитријевић са по 12. Поред њих, на десет лигашких сусрета наступио је Лазар Ђурић, а на четири Лазар Мајсторовић. На левом крилу је незаменљив био Стефан Миладиновић који је на 28 мечева, забележио четири гола и три асистенције.

У протеклој сезони, импресиван учинак имао је нападачки тандем Матеја Бубањ – Давор Ракић. Бубањ је одиграо највише утакмица у сезони – 37, постигавши 22 поготка. Забележио је и највише асистенција – 11. Сви ови параметри показују колико је игра наших кадета зависила од његове инспирације. Ракић је на 24 одиграна сусрета, 15 пута тресао мреже противника. Расположење овог тандема умногоме је утицало на учинак читаве екипе. Три меча одиграо је И Лука Николић.

Изабраници Николе Митића су на 38 утакмица, забележили 27 победа, шест нерешених и пет пораза. Гол разлика је била 118:33. Освојено 87 бодова за коначну четврту позицију у Кадетској лиги Србије.

Претходни текстСавршена сезона
Следећи текстРезиме Звездиних нападача