Џајо, срећан рођендан!

55

Данас је трећа Звездина звезда – Драган Џајић напунио 75 година!

Драган Џајић је у Црвену звезду дошао као петнаестогодишњак, после маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, требало му је само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Миша Павић „велемајстору“ указао шансу 8. јуна 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони, 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги бивше Југославије. Петим насловом првака окитио се 1973. године, а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног Купа. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова.

После више него успешне играчке каријере, Џаја је на предлог руководства Црвене звезде 1979. сео у фотељу техничког директора. Дванаест година касније освајањем титуле првака Европе и света, заједно са својим сарадницима исписао је најлепше странице у историји српског клупског фудбала. Осим места техничког директора, велемајстор дриблинга је од 1998. године обављао у два мандата и функцију председника клуба.

Џајо, срећан рођендан, да га још дуго славиш и да се радујеш црвено-белим успесима!

Претходни текстЦрвено-бели на старту домаћег првенства против Златибора
Следећи текстЈун је месец чланова клуба