Црвена звезда одбранила своју кућу и титулу АБА лиге!

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс освојили су пету титулу шампиона АБА лиге. Црвено-бели су у мајсторици савладали Будућност Воли резултатом 67-60 (15-14, 18-14, 20-21, 14-11).

Црвена звезда је шампион АБА лиге! Црвено-бели кошаркаши још једном су показали да су најбољи тим региона, одбранили су своју кућу и задржали трофеј АБА лиге у својим витринама. На крају, Црвена звезда мтс – Будућност Воли 67-60.

Можда није морало да се игра пет утакмица, али то ћемо оставити иза себе. Циљ је остварен, а још је и лепше када је у својој кући. У дворани ”Александар Николић” Црвена звезда никада не устукне и никоме не предаје трофеј. А, он је више него заслужен имајући у виду целу сезону која је одиграна у изразито тешким околностима, без помоћи са трибина, без тог хука какав има само Црвена звезда. Све је стало у једну утакмицу, али то је терен тренера Дејана Радоњића, то је терен капитена Бранка Лазића. Они имају шампионски ДНК, баш као и Звездина деца Огњен Добрић, Алекса Ускоковић… Сви су они пренели шампионски пелцер на један ТИМ, великим словима ТИМ, који је оставио све што има на терену да звездашима подари још једну титулу, пету у АБА лиги.

Утакмица је налик сезони била тешка, али су црвено-бели контролисали ритам читав меч. Градили су резултат, увели су још рано утакмицу у ритам који је њима одговарао. Они су се питали за све, како и доликује у својој кући. Гранитна одбрана осујетила је најјача оружја Будућности која и није имала истинску шансу да победи. Свако питање победника разрешио је Џордан Лојд тројком на 32 секунде (66-58) и искочио испред шампионске екипе која је веровала у њега и дала му могућност да буде херој.

Бранко Лазић је задржао стечену навику да подиже трофеје, Огњен Добрић као заменик га је поносно однео у свлачионицу. Симболично јер ово је њихова кућа, место где се подижу трофеји!

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 67-60 (15-14, 18-14, 20-21, 14-11)

Црвена звезда мтс: Хол 4, Волден 5, Лојд 15, Ускоковић, Давидовац, Лазић 3, Рит, Раданов, Добрић 12 (8ск), Симоновић 3, Кузмић 8 (5ск), Ноко 17 (12ск). Тренер: Дејан Радоњић

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: “Утакмица је била добра, такмичарска, онаква какву сам очекивао. Одиграна су четири меча, добро се познајемо, постоји нагомилани умор и све оно што је уобичајено у овим серијама. Одиграли смо одбрамбено најбољи меч у серији и то је донело победу. У нападу нисмо били довољно добри, нисмо имали довољно расположених играча, али то су такви мечеви – могу да похвалим моје момке који су донели титулу. Титула је освојена у серији против сјајне Будућности и мислим да је финале било врло добро и интересантно. Таман толико смо били бољи”, рекао је Радоњић, који ће са момцима на терен већ у понедељак када екипа стартује у плеј-офу домаће лиге против екипе Златибора.

Претходни текстЗвезда и Цептер наставили сарадњу
Следећи текстАрмин трећи у Дохи са најдаљим хицем