’’Pick N’ Talk’’ Е12 – Марко Кешељ

58

Нова епизода званичног клупског подкаста доноси веома интересантан разговор са бившим првотимцем, а сада чланем председништва КК Црвена звезда мтс, Марком Кешељем. Сви љубитељи Црвене звезде, али и кошарке моћи ће у разговору који је трајао нешто мање од сат времена да чују веома интересантне ствари из богате, али и турбулентне каријере Марка Кешеља.

Кешељ је освајач Евролиге у дресу Олимпијакоса 2012. године, освојио је у својој каријери и Грчку лигу, Куп, као и ФИБА Еврокуп са екипом Келна. Наравно, као шлаг на торту дошла је трофејна сезона 2018/2019 у дресу Црвене звезде са којом је освојио три трофеја – АБА лигу, првенство Србије и Суперкуп АБА лиге. Такође, власник је три злата са репрезентацијом Србије, са селекцијом до 19 година је на легендарном првенству у Новом Саду освојио злато, затим исто одличје наредне године на Европском првенству за играче до 20 година у Летонији, а потом и злато на Универзијади у Београду 2009. године. Одличје са најбољом селекцијом Србије је изостало, био је део смене генерације, али и екипе која је по свему виђеном заслужила бар једну од медаља, али је из Истанбула након историјске утакмице са Турском и невероватног сценарија отишла као четвртопласирана екипа. Кешељ се у разговору са Миланом Дозетом у овој епизоди осврнуо и на то првенство и открио план који је претходио чувеној тројци Милоша Теодосића против Шпаније на поменутом Светском првенству у Турској.

Кешељ је говорио о свом првом доласку у међу првотимце Црвене звезде који прати занимљива прича:

– То је једна симпатична анегдота. Ми смо завршили сезону у Ђирони, ја сам имао наступ за репрезентацију и ми смо освојили светско злато. Мислим да је то било прво за самосталну државу Србију на званичним првенствима. У међувремену, Ђирона се стицајем околности као клуб угасила и ја сам остао слободан играч. Било је време да се вратим у Србију и догодило се да се Кари Пешић појавио на челу тима, преузео је млад и талентован тим и ја сам био у колима и окренем га телефоном – Коуч, је л истина да ви долазите у Црвену звезду? Ако је тако ја бих дошао да наставимо где смо стали… Каже он – Марко, мени је жена на викендици, када се буде вратила она ће одлучити где ћу потписати. Насмејао се, рекао потпиши наравно и ја сам потписао.

Уследио је тежак период за Црвену звезду и Кешељ се нашао практично на почетку најтежег периода у Звездиној историји и о томе је детаљније говорио. Баш као и Универзитетском злату који носи својеврсне анегдоте које је Кешељ испричао на својеврстан и веома духовит начин. Такође, Марко Кешељ је открио свој таленат певања на грчком језику и које му је то ’’проблеме’’ донело.

Ја сам желео да каријеру завршим са бар једним трофејем у дресу Црвене звезде и да имам своје име уписано уз освајање трофеја. Нисам имао информацију да сам одиграо 99 утакмица, искрена жеља је био трофеј са Звездом. Нисам дошао ту са ставом да се појавим и ми ћемо узети трофеј, већ сам знао да у атмосфери која је у мом клубу и у мом граду, навијачи, много боља ситуација у Звезди него када сам отишао.

Марко Кешељ данас има потпуно другу улогу, члан је председништва Црвене звезде и учествује у свакодневном животу клуба у потпуно другој улози. О томе, свом хуманитарном раду, али и бројним другим детаљима из богате каријере слушајте и гледајте у 12. епизоди ’’Pick N’ Talk’’ подкаста:

Претходни текстПораз омладинаца
Следећи текстЗвезда ТВ | Дош’о је и тај дан