Насловна Женска кошарка Апсолутни шампиони – И кадеткиње Црвене звезде шампионке Србије!

Апсолутни шампиони – И кадеткиње Црвене звезде шампионке Србије!

263

ККЖ Црвена звезда Комбанк је апсолутни шампион! Суверена доминација система млађих категорија Црвене звезде још једном је демонстирана на најбољи начин.

Кадеткиње Црвене звезде шампионке су Србије! Црвено-беле су у финалу декласирале Арт Баскет 86-53 и ауторитативну сезону завршиле заслуженим пехаром!

Као и током целе сезоне Триглав ЖКЛС и на финалном турниру Звездине девојке су биле доминантне. У четвртфиналу и полуфиналу су са 92-50 савладале Новосадску ЖКА и Рас, а затим у финалу 86-53 екипу Арт Баскета.

Осим уводних пар минута када је захваљујући добром шуту за три поена Арт Баскет био у игри, црвено-беле су брзо успоставиле своју игру и диктирале темпо меча. Већ у 8.минуту Звезда је имала девет поена разлике и била надомак двоцифрене предности на крају прве четвртине, 23-15.

И то је било то, Звезда је желела да сезону крунише у стилу и на паркету је постојао само један тим до краја меча. Разлика у квалитету је била на страни апсолутног шампиона који је други период игре решио у своју корист 28-9 за високих 51-24 на полувремену. Сјајна рола Тамаре Ромчевић, која је унела додатну енергију.

У наставку смо видели исти развој ситуације, тренер Планојевић је искористио снагу ростера и равномерно расподелио минутажу како би сачувао енергију екипе и играчице које су изнеле терет сезоне. Звезда је доминирала и повећавала разлику, која је пред последњих десет минута износила +32, 69-37.

Нажалост, последњи квартал је обележила повреда Ивоне Миљанић у 33.минуту, која је морала ван терена. ККЖ Црвена звезда Комбанк јој овом приликом жели брз опоравак и повратак на паркет.

До краја меча обе екипе су биле под утиском повреде Миљанићеве, опао је темпо меча, али су црвено-беле задржале фокус и убедљиво славиле 86-53.

Најефикаснија са 16 поена била је Јована Спасовски, Дуња Зечевић је постигла 15, по 14 Марија Авлијаш и Тамара Ромчевић, а Ана Милановић је остварила дабл-дабл учинак, уз 10 поена ухватила је 11 лопти.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић 2, Улемек, Васиљевић 9 (3ас 4укл), Ивановић 3 (2ас), Јанковић, Зечевић 15 (6ск 1укл 5блк), Матић, Спасовски 16 (2ск), Авлијаш 14 (5ск 2ас 2укл), Милановић 10 (11ск 2ас 2укл 2блк), Јевтовић 3 (7ск 1укл 1блк), Ромчевић 14 (5ск 1укл 2блк). Тренер: Немања Планојевић.

МВП и најбољи стрелац завршног турнира Триглав ЖКЛС је Марија Авлијаш. Марија је током турнира постигла укупно 58 поена, или просечно 19 поена по утакмици и укупно 71 индексни поен, односно 24 индексних поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила јој је Биљана Станковић. селектор женске кадетске репрезентације Србије.

Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Кошаркашком клубу женском Црвена звезда Комбанк за сјајну организацију Финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије 2020/2021. Испред ККЖ Црвена звезда Комбанк плакету је примио Драган Вуковић, а плакету је предао Бојан Поповић, комесар такмичења.

Признање за најбољег стрелца лигашког дела Триглав ЖКЛС 2020/2021 отишло је у руке Валентине Васиљевић, члана екипе Љубовије. Она је током лиге постигла укупно 408 поена, док је МВП играчица лигашког дела Триглав ЖКЛС 2020/2021 Јелена Јанковић, члан екипе Срем из Сремске Митровице. Њима је признања уручио Зоран Тир, стручни сарадник КСС за рад са млађим женским селекцијама.

На основу гласања тренера свих 12 екипа у лиги, најбољих пет играчица у Триглав Женској Кадетској лиги Србије у сезони 2020/2021 су: Дуња Зечевић (Црвена звезда Комбанк), која је у гласању тренера сакупила 30 бодова, Јована Спасовски (Црвена звезда Комбанк) 21 бод, Јелена Јанковић (Срем) 20 бодова, Бојана Талијан (Арт Баскет) 17 бодова и Сара Васиљевић (Црвена звезда Комбанк) са освојених 16 бодова. Пехаре и пригодне поклоне најбољим играчицама уручила је Биљана Станковић, селектор женске кадетске репрезентације Србије.

Пријатељ Кошаркашког савеза Србије компанија Стерлинг припремила је поклоне за све четири екипе које су се нашле на данашњој церемонији доделе награда, које је уручивала Ирена Јекић, представник компаније.

Четврто место на Финалном турниру припало је екипи Рас, а пехар за четврто место уручио је Бојан Поповић, комесар такмичења. Треће место на финалном турниру освојила је екипа Радивој Кораћ. Бронзане медаље уручили су Биљана Станковић и Бојан Поповић. Пехар за треће место уручила је Биљана Станковић, селектор кадетске репрезентације.

Друго место на финалном турниру припало је екипи Арт Баскет. Сребрне медаље уручили су члан УО КСС Драгана Контић и Зоран Тир, а пехар за друго место уручио је Тир.

Прво место и шампионску титулу у Триглав Женској Кадетској лиги Србије за сезону 2020/2021 освојила је екипа Црвена звезда Комбанк, а златне медаље су уручили Драгана Контић и Биљана Станковић. Шампионски пехар капитену кадетске селекције ККЖ Црвена звезда Комбанк Сари Васиљевић уручила је Биљана Станковић.

Претходни текстДруги дан избора за скупштину
Следећи текстЗвезда победом завршила сезону у Првенству Србије