Тесна победа Будућности, нова шанса већ у понедељак

32

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да заврше финалну серију АБА лиге резултатом 3:0. У првој утакмици у ’’Морачи’’ владала је велика неизвесност 40 минута, али је Будућност на крају однела победу уз обилату помоћ и актера који нису тренери и играчи обе екипе. Нажалост, како и модерна историја налаже главни актер био је један човек који се у Подгорици осећа као код куће.

На крају, Будућност је уписала победу резултатом 75:71. Црвено-бели су имали своју шансу, били равноправан, а у добром делу утакмице и бољи ривал од домаћина. Сам поглед на статистику рећи ће да су црвено-бели били скакачки доминантни, бољи у шуту за два поена, нешто слабији за три поена и са значајно мање покушаја са линије пенала. Будућност је од својих 75 поена, чак 28 стекла са линије за слободна бацања из 34 покушаја. Изабраници Дејана Радоњића су се окушали са исте дистанце свега 14 пута.

Звезда је боље започела утакмицу и градила своју предност путем чврсте одбране. Тројка Дејана Давидовца пре звука сирене донела је црвено-белима четири поена предности на крају прве четвртине (15:19).

У другој четвртини изабраници Дејана Радоњића су изгубили добар нападачки ритам, а Будућност је бољим шутем за три поена успевала да истопи предност Звезде и чак направи преокрет. Свега 13 поена црвено-белих у другом периоду било је премало да би се предност одржала и тројка Дела Валеа донела је домаћину предност по истеку 20 минута игре – 35:32.

И у наставку је утакмица обиловала чврстом игром, на обе стране терена. Међутим, критеријум је био такав да су се црвено-бели мало ређе завршавали на линији пенала, а упркос том критерјуму је задржан егал до самог краја.

Један човек је преузео контролу над утакмицом, а његове поклоне је на крају и искористио Дела Вале тројком која је направила и пресудну разлику и поставила коначан резултат – 75:71.

Серија остаје у Подгорици, већ у понедељак је четврта утакмица и нова прилика за Црвену звезду да освоји нови трофеј АБА лиге. Остаје нада у утакмици где су сви актери једнаки и без једног човека.

Будућност Воли – Црвена звезда мтс 75:71 (15:19, 20:13, 16:15, 24:24)

Црвена звезда мтс: Хол 4, Волден 3, Лојд 19 (7ас), Ускоковић, Давидовац 10 (8ск), Лазић 5 (4ск, 3ул), Рит, Раданов, Добрић 17 (4ск), Симоновић 2, Кузмић 1, Ноко 10 (11ск).

Претходни текстПрви дан избора за Скупштину
Следећи текстБал на води