Пионирке шампионке Србије!

112

ККЖ Црвена звезда Комбанк пионирски је шампион Србије! Нови трофеј на Малом Калемегдану, након сениорског и јуниорског, и пионирски пехар намењен најбољем тиму Србије је у трофејним витринама! Трећи пут узастопно!

У финалу, црвено-беле су савладале вршњакиње из Арт Баскета у Нишу 71-63 (22-15, 14-19, 16-15, 19-14), у утакмици у којој су имале контролу од старта меча и “упариле” трофеје шампиона Београда и Србије!

Још једном је Црвена звезда показала величину и показала зашто је лидер у женском спорту и млађим категоријама.

Црвена звезда је врло брзо креирала вођство, које је Арт Баскет током целог меча јурио. Капитен Црвене звезде Вања Дракул је мини серијом донела 4-9, разлику коју су контролисале до краја првог периода изабранице Ружице Карић, а Дуња Стојановић је тројком поставила 22-15 на крају првих десет минута.

Дуња Стојановић је новом тројком донела прву двоцифрену предност, а серија између две четвртине наставила је Анђела Данић за укупних 8-0 и 27-15. Вања Дракул је у 16.минуту донела максималних +13 (31-18), а онда је уследила серија Арт Баскета 9-0, коју је прекинула сјајна Мина Ђурђевић. Када год је било потребно Ђурђевића је погађала у нападу, а скоковима и добром одбраном под својим кошем чувала предност Црвене звезде. Дина Стојић је успела да одржи прикључак, а Лана Корићанац и Јана Весић поенима пре сирене потпуно истопиле минус пред полувреме, 36-34.

Неколико поена у транзицији на обе стране у наставку игре, а затим су Јана Весић и Јана Ђорђевић креирале потпуни преокрет и донеле +6 својој екипи у 28.минуту, (49-43). Али су црвено-беле серијом 9-0 завршиле трећи период, и опет је Мина Ђурђевић покренула серију и ухватила битне лопте. Звезда је имала 52-49 пред последњих десет минута.

Иако три минута није било поена у последњем кварталу, Звезда је наставила серију између треће и четврте четвртине до коначних 16-0! Мина Ђорђевић је убацила битну тројку, затим асистирала Јани Зечевић, а Анђела Данић са пенала потврдила двоцифрену разлику, 59-49. Пост од седам минута без поена Арт Баскета прекинула је Јана Весић, која у тандему са Дином Стојић успела да уведе меч у нешто неизвеснију завршницу. Арт Баскет је серијом 6-0 у последњи минут ушао са активним резултатом 65-62, али нису успели да погоде из неколико отворених ситуација, а Вања Дракул је на другој страни била сигурне руке. Тачку на меч је ставила и потврдила шампионску титулу Анђела Данић тројком за 71-63. И славље је могло да почне.

Најефикаснија је била Мина Ђурђевић са дабл-дабл учинком – 16 поена, 13 скокова! Вања Дракул је убацила 14, Анђела Данић 12, а Тара Дацић је комплетирала дабл-дабл са 11 поена и 11 скокова.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Данић 12 (5ск 2ас 2укл), Дракул 14 (5ск 2блк), Крсмановић, Зечевић 5 (5ск 2ас), Караица, Рађеновић 7 (3ск 3ас), Ђурђевић 16 (13ск 2ас 1укл), Дацић 11 (11ск 3ас 4укл 3блк), Стојановић 6 (3укл), Цветковић, Тешић, Ковачевић. Тренер: Ружица Карић.

МВП признање припало је Мини Ђурђевић, која је финални меч завршила са 23 индексних поена. Мини је признање уручио Зоран Тир, а пригодне поклоне Маја Живковић бивша играчица УЖКК Студент и Ратко Станковић испред компаније Стерлинг.

Поклон УЖКК Студент, организатора финалног турнира, за најмлађу играчицу финалне утакмице припао је нашој Петри Цветковић.

Прво место и шампионску титулу Првенства Србије за пионирке за сезону 2020/2021 освојила је екипа Црвене звезде Комбанк. Златне медаље уручиле су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић. Шампионски пехар црвено-белим пиониркама доделила је Драгана Сотировски, градоначелница Ниша.

Четврто место на финалном турниру припало је екипи СПД ЖКК Раднички Крагујевац, а пехар за четврто место уручио је Ратко Станковић, директор УЖКК Студент и заменик председника РКСИС.

Треће место освојила је екипа Визуре из Београда, бронзане медаље су уручили Маја Живковић и Зоран Тир, а пехар за треће место Миодраг Коцић, члан УО КСС. Друго место на финалном турниру припало је екипи Арт Баскета из Београда, сребрне медаље уручили су Александра Стојичић, градски већник за спорт, и Миодраг Коцић. Пехар за друго место уручила је Александра Стојичић.

ККЖ Црвена звезда Комбанк честита учесницима и екипама које су освојиле медаље.

Велико браво црвено-беле девојчице!

Претходни текстАндрија Ивановић јуниорски првак Србије
Следећи текстТежак пораз Звезде у Суботици