Катаијевих 100

86

Александар Катаи је на утакмици против ОФК Бачке наступио јубиларни 100. пут у дресу Црвене звезде. Популарни „Магико“ је ушао у игру у другом полувремену, када је заменио Алексу Вукановића и тако постао осми фудбалер у нашем тиму који је троцифрен број пута заиграо за црвено-беле.

Крилни нападач из Србобрана је за црвено-беле дебитовао 20. септембра 2014. година против Новог Пазара у домаћем шампионату, а већ по доласку у наш клуб показао је о каквом се играчу ради. Катаи је много пута био нерешива енигма за противничке одбране, а сигурно ће се памтити мајсторије против Лудогореца, Сасуола, Либереца, Арарата, Гента, вечитог ривала… Поред тога, често је показивао у кључним моментима да је онај “прави” и веома брзо ушао у срца навијача нашег клуба. Дриблинзи, голови, асистенције, магија – све то Катаи има на репертоару.

Катаи је по други пут задужио опрему Црвене звезде прошлог лета и знало се у старту да ће бити велико појачање за Дејана Станковића. У актуелној сезони је постигао 13 голова у Суперлиги Србије, али и уписао седам асистенција у домаћем првенству. У европским такмичењима првотимац из Србобрана је три пута затресао мрежу ривала, док је једном проиграо саиграча.Такође, уписао се у листу стрелаца и у Купу Србије, када је пројектилом из слободног ударца постигао гол против екипе ИМТ – а, а тај погодак је изабран за гол месеца марта. У првом „мандату“ наш „Магико“ је забележио 68 наступа, када је постигао 31 гол и уписао 15 асистенција. Повременом репрезентативцу наше земље ће бити уручен поклон – дрес са бројем 100 када се следећи пут буде нашао у стартној постави на стадиону „Рајко Митић“.

Претходни текстБачка – Црвена звезда 0:5 (0:4)
Следећи текстСтанковић: Задовољан сам приступом