Поливалентни Срнић

71

Велико појачање је Црвена звезда добила повратком Славољуба Срнића који је током зимског прелазног рока по трећи пут обукао дрес нашег клуба. Не само што се ради о фудбалеру који се већ доказао код нас, већ је Срнић својим доласком донео нову димензију тиму Дејана Станковића, јер је способан да покрије више позиција, ове полусезоне чак шест.

У првом мандату је само дебитовао за наш клуб, када је црвено-бели дрес обукао на мечу против ОФК Београда, а тада је на терен ушао у другом полувремену као фудбалер који се најбоље сналази на левом крилу. Када је поново дошао у Црвену звезду, код Миодрага Божовића је једнако успешно покривао обе крилне позиције, али се код Владана Милојевића усталио на десном крилу, с тим да је било мечева када је Срнић играо и у централном делу везног реда. Већ тада је наговестио поливалентност, која се код Дејана Станковића у потпуности искористила.

Срнић је у мечу против Златибора стартовао као десни бек, док је рецимо против Милана покривао позицију централног везног фудбалера. Против Спартака у Суботици је на терен ушао као леви бек, против Чукаричког као лево крило, а у мечу са Вождовцем као десно крило. Конкретно, универзалац из Шапца је ове сезоне на 18 мечева забележио три асистенције, а покривао је чак шест позиција – десни бек, леви бек, дефанзивни везни, централни везни, десно крило и лево крило.

СРНИЋЕВЕ ПОЗИЦИЈЕ:

Против Радничког у гостима (централни везни)

Против Спартака у гостима (леви бек)

Против Милана у гостима (дефанзивни везни)

Против Пролетера код куће (лево крило)

Против ТСЦ-а у гостима (десни бек, десно крило и централни везни)

Против Чукаричког код куће (централни везни и десно крило)

Против Мачве код куће (централни везни)

Против Вождовца у гостима (централни везни)

Против Младости код куће (десно крило и леви бек)

Против ИМТ-а код куће (десни бек и централни везни)

Против Напретка у гостима (дефанзивни везни)

Против Партизана код куће (централни везни)

Против Јавора у гостима (централни везни и лево крило)

Претходни текстЗавршни турнир за пионирке у Нишу, Звезда у четвртфиналу против домаћина
Следећи текстТријумф Звезде пред одлучујући меч за титулу