Црвена звезда у финалу АБА лиге!

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Игокеу у трећој утакмици полуфиналне серије плејофа резултатом 76-53 (24-12, 24-23, 9-16, 19-2).

Црвена звезда је поново у финалу АБА лиге. Сасвим заслужено и пре свега захваљујући невероватној енергији и жељи. Екипа Игокее је и овај пут показала квалитет, али последња четвртина донела је Црвену звезду у свом пуном сјају. Веома расположени ривал који целу сезону игра фантастично, уписао је само два поена за десет минута игре. Нешто што се не виђа често, а поготово не на овом нивоу када је улог финале АБА лиге.

На крају, тријумф вредан позиције да се брани трофеј АБА лиге. Црвена звезда је славила 76-53 и капарисала место у финалу где ће играти против Будућности Воли. Серија за трофеј регионалног шампиона почиње у недељу у дворани ”Александар Николић” јер црвено-бели као првопласирани тим на табели лигашког дела има предност домаћег терена.

Најбољи играч утакмице био је Дејан Давидовац који је постигао 22 поена уз осам скокова и четири украдене лопте. Индекс корисности популарног Декија износио је чак 33! Пратио га је Џордан Лојд са 15 поена уз пет скокова и пет асистенција.

Утакмица је почела како се само пожелети може. Играли су изабраници Дејана Радоњића са много енергије и то емитовали понајвише изванредном игром у одбрани. У том односу снага већ након десет минута игре имали двоцифрену предност – 24:12.

Изванредни Дејан Давидовац је тројком у првом нападу у другој четвртини донео 15 поена предности својој екипи и Звезда је имала пуну контролу. Међутим, Игокеа је показала да се ради о веома квалитетном тиму који ни мало случајно није био четврти на табели АБА лиге. Одличне роле Клемонса, али и мањи пад у игри црвено-белих довели су до тога да се црвено-бели приближе. Ипак, Звезда је добром игром у завршници успела да задржи двоцифрену предност, 48-35.

Трећи период донео је већи пад у игри Звезде и Игокеа је серијом 9-0 пришла на четири поена предности. Већ тада су се појавиле назнаке одличне одбране црвено-белих која је била апсолутно најзаслужнија за очување предности након 30 минута игре, 57-51.

А, у последњих 10 минута виђена је истинска рапсодија. Игокеа није налазила начин да да кош. Свега 2 поена су успели гости из Лакташа да погоде, а Дејан Давидовац је серијом фантастичних потеза на обе стране паркета практично решавао свако питање победника. Придружио се и Џордан Лојд који је са неколико атрактивних погодака крунисао брилијантно издање целог тима.

Црвена звезда мтс – Игокеа 76-53 (24-12, 24-23, 9-16, 19-2)

Црвена звезда мтс: Хол 4, Волден 7 (4ас), Лојд 15 (5ск, 5ас), Ускоковић, Давидовац 22 (8ск 4ул), Лазић, Рит, Раданов 2, Добрић 11, Симоновић 2, Кузмић 2, Ноко 11 (7ск). Тренер: Дејан Радоњић

Драган Бајић:

Честитам Звезди на победи. Прво полувреме није ни близу онога што смо одиграли у прве две утакмице са Црвеном звезду. У трећој четвртини смо пришли на један посед, имали прилику да преокренемо и направили велики број глупости. Могли смо да их увучемо у нервозу која и сама постоји у утакмици која је вредна пласмана у финале. У четвртој четвртини смо се предали. Треба да будемо сретни сезоном и резултатом који смо постигли и покушаћемо да у континуитету наставимо да правимо добре резултате”.

Дејан Радоњић:

Кренули смо добро меч у оба правца. Затим смо направили неколико лоших одлука и вратили им самопозудање иако смо имали и даље предност, а успут смо се и оптеретили личним грешкама што је пројектовало проблеме у наставку. Они су стизали предност и дошли у прилику да завршницу направе другачијом од оне која је била. На крају смо победили и разликом која није реална за овај меч.

Фокус је на томе да у наредним данима искористимо време да опоравимо пре свега Волдена који је осетио бол који је имао и последњих десет дана, то не изгледа добро. Причаћемо наравно о мечевима које играмо, остварили смо оно што је требало да се уради, ушли у финале и окрећемо се мислима нашим проблемима, па онда осталом”.

Прва утакмица финалне серије игра се у недељу у Београду у хали “Александар Николић”.

Претходни текстТријумф Звезде пред одлучујући меч за титулу
Следећи текстОдржана 2. регата Купа и 2. коло Омладинске лиге Србије