Звездина 104 гола за историју

84

Црвена звезда је поготком Мирка Иванића на утакмици против Златибора оборила значајан овосезонски рекорд – постигла је 103 гола у првенству, што представља најефикаснији учинак у историји нашег клуба. Изабраници Дејана Станковића премашили су бројку од 99 голова до које су црвено-бели дошли у сезони 1994/1995 под вођством Љупка Петровића.

Црвена звезда је ове сезоне неприкосновена у домаћем шампионату. Током читаве првенствене трке, црвено-бели играју лепршаво и ефикасно, а погоцима против екипе из Чајетине су исписали нове странице историје нашег клуба. У сезони 1994/95 Звездини фудбалери освојили су дуплу круну постигавши 99 голова. То је био голгетерски резултат који је све до ове године био недодирљив. Куриозитет је да је у обе сезоне значајну улогу играо Дејан Станковић – онда као играч, сада као шеф стручног штаба. Најефикасније сезоне у овом веку црвено-бели су имали под тренерском палицом Славољуба Муслина у сезони 2000/2001 када су постигли 93 гола, као и у такмичарској 2015/2016 када су, предвођени Миодрагом Божовићем, стали на 82 дата гола. Црвена звезда је ове сезоне у домаћем првенству постигла 104 гола, а да се тај учинак додатно побољша бићемо у прилици већ у мечевима против Бачке и Металца.

Црвена звезда има шансу да пребаци рекорд по броју освојених бодова из сезоне 1999/2000 када су црвено-бели такође са Муслином на клупи „добацили“ до 105 бодова у 40 одиграних кола.Поред тога, наш тим је ове сезоне на путу да први пут освоји титулу без пораза, за шта су преостале још две рунде да би се стигло до тог циља.

Претходни текст„Стотка“ Милана Павкова
Следећи текстЗвездин троцифрени број бодова