Звездин троцифрени број бодова

50

Црвена звезда је ове сезоне показала апсолутну доминацију у домаћим оквирима. Победом у сусрету против Златибора изабраници Дејана Станковића су стигли до 102 освојена бода и приближили се обарању рекорда из такмичарске 1999/2000 када су црвено-бели укупно сакупили 105 поена.

Црвена звезда је ове сезоне без премца најбољи тим у земљи. Супериорност у овогодишњем шампионату огледа се у још једном статистичком параметру. Београђани су у досадашњем делу сезоне дошли до бројке од 102 освојена бода, на два кола пре краја првенствене трке. Тиме су се веома приближили обарању рекорда од пре 21 године, када су у такмичарској години 1999/2000 стигли до 105 бодова. Треба истаћи и чињеницу да је тадашња екипа предвођена Славољубом Муслином до таквог учинка дошла у 40 одиграних кола – два више него сада.

Пулени Дејана Станковића је већ оборила један значајан рекорд – први пут у историји су постигли троцифрени број голова у првенству. Тренутно се налазе на цифри од 104 поготка „у мету“. До краја шампионата преостала су још два дуела – против ОФК Бачке у гостима, као и Металца на нашем стадиону. У тим сусретима, црвено-белима ће бити потребно барем четири бода како би премашили још један велики резултат и на тај начин се златним словима уписали у богату историју Црвене звезде.

Претходни текстЗвездина 104 гола за историју
Следећи текстСтанковић: Друго полувреме из снова