Јована Арсић добила пасош Европске престонице спорта

69

Још једно признање стигло је у руке наше најбоље веслачице Јоване Арсић, која је за мање од месец дана остварила два велика резултата – најпре је почетком априла на Европским олимпијским квалификацијама у Варезеу обезбедила пласман на Олимпијске игре у Токију, а онда је 1. маја на и Светском купу у Загребу освојила бронзану медаљу, прву у историји нашег женског веслања на овим такмичењима.

Наиме, Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, града који је званично проглашен за Европску престоницу спорта за 2021. годину, уручио је данас Арсићевој “Спортски пасош” града. “Пасош” је уручен као симбол захвалности Јовани што је амбасадор нашег спорта, наше државе, али и града Зрењанина.

Ово признање ми много значи генерално због промовисања спорта, нарочито због промовисања веслања. Зрењанин је град у ком сам кренула да тренирам веслање, Зренекс је клуб у ком сам ја заправо “настала”. Драго ми је и због моје породице, што сам могла да видим мајку Марину и обиђем радни град, јер ми тренинзи и обавезе то често не дозвољавају, а драго ми је и због мог првог тренера Веселина Вучићевића – истакла је Јована Арсић.

Свечаном пријему је, уз поменутог тренера Вучићевића, присуствовао и садашњи тренер наше најбоље веслачице, Душан Ковачевић.

Ово је најзначајнији показатељ колико су нам битни клубови у којима се рађају шампиони, као сто су Зренекс, Палић, Бегеј и други “мали” клубови! Највећи део наше тренутне сениорске репрезентације потиче одатле. Ово треба да буде знак да Савез мора да поклони највећу пажњу неговању и подршци “малим” клубовима и посебно да изнађе начин да они опстану, наступају и представљају своју средину. Тако ћемо обезбедити стални прилив великих веслача, као сто су браћа Ненад и Александар Беђик, Јована Арсић, Мартин Мачковић … – закључио је Душан Ковачевић.

Овим поводом на свом Инстаграм профилу обратио се и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Данас сам уприличио пријем за Јовану Арсић, репрезентативку Србије у веслању. Наша суграђанка је пре три недеље изборила пласман на Олимпијске игре у Токију, а током првомајских празника је у Загребу освојила бронзану медаљу на првој регати Светског купа, у дисциплини скул. Нама је то подстрек да настављамо да развијамо и обезбеђујемо боље услове за бављење спортом. Велики је пред нама изазов и када је веслачки спорт у питању, јер имамо у Зрењанину веслача века у нашој земљи, Милорада Станулова, а сада и Јовану, која је прва освојила медаљу на Светском купу у женској конкуренцији и друга, која је обезбедила олимпијску норму, после дуго година. Све су то знаци да се веслање у Зрењанину може вратити на стазе старе славе и ми, као Градска управа, и веслачки клубови из града, имамо озбиљан задатак да у наредном периоду и промовишемо, али и унапредимо веслање. Град ће пружити и додатну мотивацију таквим спортистима и пред Олимпијске игре биће расписан посебан конкурс на основу ког ће Зрењанин, као град спорта, подржати њихов наступ у Токију. Они ће, наравно, у Јапану представљати своју земљу, али и град Зрењанин, у ком су рођени или за чије клубове наступају – стоји на Инстаграм налогу градоначелника Зрењанина.

Претходни текстРеми Звезде и Машинца
Следећи текстПетица растрчаних омладинаца