Звезда добија академију у Малезији

76

Фудбалски клуб Црвена звезда је склопио предуговор са Мухамадом Амин Далеком – малезијским дипломатом за франшизу Звездине академије у Малезији. Он је потписао предуговор са председником нашег клуба Светозаром Мијаиловићем.

Покушавам да доведем Звездину фудбалску академију у Малезију. Наши фудбалери би долазили ту да тренирају јер је скупо да долазе у Србију из Малезије и Јужне Азије, а постоје и препреке за добијање визе. У Малезији има доста талентоване деце која би тренирала у Црвеној звезди. Тако да бих ја довео школу у Малезију да би ту могла да тренирају деца из Малезије и још десет нација. О томе размисљам две године и драго ми је што сам овде и што сам потписао предуговор са председником Црвене звезде Светозаром Мијаиловићем – изјавио је Мухамад Амин Далек.

Додао је малезијски дипломата шта му је све потребно за реализацију пројекта.

– Када потпишемо уговор са клубом, потребно ми је 18 месеци да пронађем партнере и инвеститоре, јер је довођење школе скуп пројекат. То делује много, можда ми буде требало и више времена, али мислим да могу да испоштујем рок.

Објаснио је и колики би био значај, уколико би дошло до сарадње.

Ми имамо доста младих играча који би тренирали у Звездиној академији. Живимо у свету где су социјалне мреже веома заступљене. Када би дошло до тога да наши играчи играју фудбал у Европи, дошло би до пораста пратиоца на друштвеним мрежама. Речено ми је да један таленат из Малезије који тренира у Звездиној омладинској школи има 60 000 пратилаца. Надам се да ће ускоро и Црвена звезда бити клуб за који се навија у Малезији – закључио је Мухамад Амин Далек.

Претходни текст„Pick N’ Talk“ – Игор Ракочевић
Следећи текстИза југа Маракане – Петлићи спремни за дерби