Иза југа Маракане – Петлићи спремни за дерби

48

Петлићи Црвене звезде у суботу од 9 часова дочекују вечитог ривала на свом стадиону у оквиру осмог кола лиге. Црвено-бели бисери се тренутно налазе на четвртом месту на табели и имају 12 бодова, а шеф стручног штаба дечака рођених 2009. године – Данило Тешић изнео је своја очекивања пред дерби.

Први такмичарски дерби за ову селекцију, сам по себи носи додатну позитивну енергију како код деце тако и код нас тренера. Дечаци већ знају који стил игре гајимо и према начину на који тренирамо да увек идемо на победу. Следимо систем наше Омладинске школе, а то је да играмо нападачки. Изаћи ћемо на терен са великом дозом самопоуздања и на тај начин ћемо покушати да докажемо да су претходна два нерешена резултата сплет околности и логичких осцилација – рекао је млади стручњак.

Млади тренер очекује равноправну утакмицу против вечитог ривала, али и велику борбу својих изабраника.

Ривал излази са истим годиштем и ту ћемо бити поравнати, јер од овог дела полусезоне наступају са играчима рођеним 2009. године, тако да очекујем максимум од својих дечака, као и пун приказ групног потенцијала који дефинитивно поседујемо – рекао је тренер наших бисера.

Данило Тешић је нагласио колико су се црвено-бели спремали за овај меч, као и да се нада да ће наши бисери показати свој изузетан таленат на овом сусрету.

Реми против Жаркова и Вождовца нас стално подсећа да Црвена Звезда не живи од претходне утакмице, већ трага само за оним фудбалерима који изнова побеђују и праве предност. Унапредили смо одређене сегменте игре, убрзали смо по питању технике и тактике колико је то могуће за овај узраст играча. Унели смо и одређене новитете на терену, а надам се да ћемо то демонстрирати у суботу на нашем терену и да ћемо однети важна три бода – закључио је Тешић.

Претходни текстЗвезда добија академију у Малезији
Следећи текст„Отворен дан“ у недељу у Београду