Звезда прегазила Партизан за полуфинале плеј-офа

127

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије пошто су и у реванш мечу четвртфинала били бољи од Партизана, овога пута резултатом 14:2.

Црвено-бели су у првом мечу на Бањици тријумфовали резултатом 12:6, па су могли растерећеније да уђу у дуел са вечитим ривалом.

Изабраници Александра Филиповића су фуриозно кренули у битку са Партизаном. Голеаду нашег тима започео је Вукићевић, а наставили су Смиљевић, Суботић и Радовић, да би Вукићевић још једном затресао мрежу ривала за 5:0. У завршници првог полувремена Вићковић је постигао и шести гол и тада је било јасно да ће Црвена звезда и дефинитивно међу четири најбоља тима у држави.

Наша екипа се није опустила у наставку сусрета и голом Милојевића наставила серију. Партизан први гол постиже тек средином трећег периода, а Звезда са још два гола, Вукићевића и Танкосића, повећава предност. У последњих 15 секунди трећег дела „пала“ су још два гола, по један на обе стране, а стрелац за црвено-беле био је Суботић.

У последњој четвртини наши ватерполисти су постигли још четири поготка (Шулц 2, Шимицу и Милојевић), а нису примили ниједан и са убедљивих 14:2 оверили пласман у полуфинале.

У полуфиналу плеј-офа Црвена звезда ће играти против победника дуела Нови Београд 11. април – Земун. Први сусрет Нови Београд је решио у своју корист резултатом 14:2. У другом полуфиналу састаће се Раднички и Шабац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 14:2 (5:0, 1:0, 4:2, 4:0)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић – 25. мај. Судије: Путниковић, Раковић-Крстоношић. Искључења: Црвена звезда 9, Партизан 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Вићковић 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић 2, Шулц 2, Басара, Рађен, Вукићевић 3, Шимицу 1, Радовић 1, Алексић, Смиљевић 1. Тренер: Александар Филиповић.

ПАРТИЗАН: Булајић, Чубрило, Бараћ, Нешић, Гак, Јакшић, Вергара, Рикардо, Родић 1, Аксентијевић 1, Андрин, Митровић, Бућан. Тренер: Милош Королија.

Претходни текстСтанковић: Немам шта да замерим играчима
Следећи текст„Pick N’ Talk“ – Игор Ракочевић