Рад – Црвена звезда 2:2 (1:2)

85

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали против Рад (2:2) на гостујућем терену у оквиру 35. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су одлично ушли у меч и имали велику теренску иницијативу, али је фалило више среће у завршници. За наш тим голове су постигли Филипо Фалко и Милан Павков.

Рад – Црвена звезда 2:2 (1:2)

Стадион: ,,Рајко Митић“.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Младеновић у 43. и Шарић у 75. минуту за Рад, а Фалко у 31, Павков у 42. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ђорић, Буснић (Рад).

Рад: Кахриман, Ђорић(од 84. Трнинић), Калуђеровић, Цигер, Младеновић(од 84. Газивода), Буснић, Шарић(од 76. Дамњановић), Блажић, Стојсављевић, Караклајић(од 65. Јовановић), Тучевић.

Резерве: Лековић, Тановић, Станисављевић, Газивода, Дамњановић, Јовановић, Миличковић, Гојковић, Аџибаба, Бајић, Трнинић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Гобељић, Петровић(од 76. Петровић), Николић(од 60. Срнић), Иванић, Фалко(од 76. Крстовић), Гаврић(од 60. Бакајоко), Павков(од 60. Фалћинели).

Резерве: Ћопић, Милуновић, Саного, Срнић, Бакајоко, Вукановић, Фалћинели, Крстовић.

Са великом иницијативом су црвено-бели ушли у меч. Већ у петом минуту је Павков два пута добро гађао главом, али је Кахриман успео да сачува мрежу. Константно је Звезда нападала противника, а у 13. минуту је Гаврић гађао изнад пречке на добар центаршут Гајића. Четири минута касније је Николић одлично упослио Павкова, који је ,,из прве” гађао, али је Кахриман још једном одбранио ударац нашег нападача. У великом проблему да изнесе лопту са своје половине је био Рад у првих пола сата меча. Кружили су играчи Црвене звезде око гола Кахримана, а Павков је чак пет пута био у шанси да угрози гол екипе са Бањице.

Успела је Звезда да сломи одбрану домаћина и поведе у 31. минуту. Иванић је одлично дриблао на десној страни, а онда је уочио самог Фалка, који је после варке телом ,,избацио” дефанзивце домаће екипе и рутински погодио са пет метара за 1:0. Гости су по први пут запретили преко Калуђеровића у 38. минуту, када је ударцем затресао стативу Борјана. Удвостручили су црвено-бели предност у 42. минуту, комбиновали су Фалко и Гајић на десној страни, а после одбране Кахримана, лопта је дошла до Павкова, који је све то одлично испратио и погодио на празан гол за 2:0. Само минут касније је успела домаћа екипа да смањи резултат на 2:1 поготком Младеновића.

Нешто слабији темпо је био на старту другог полувремена. Звезда је запретила у 50. минуту, када је Фалко гађао са дистанце, али сигуран је био Кахриман. Играо се 63. минут када је Бакајоко гађао са дистанце, али је голман домаћих успео да одбрани његов покушај. Рад је поравнао резултат у 75. минуту преко Шарића, а Крстовић иако је унео неопходну свежину у редове тима Дејана Станковића, у неколико наврата био је без среће у завршници. Стегли су црвено-бели обруч око гола Рада, било је много изгледних прилика, али се резултат није мењао. Фалћинели је у 88. минуту могао да реши питање победника, али је гађао преко гола Кахримана, што је била и последња конкретна прилика на мечу.

Претходни текстЧетворка омладинаца
Следећи текстСтанковић: Немам шта да замерим играчима