Станковић: Концентрисано на Рад

47

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред утакмицу 35. кола Суперлиге Србије коју ће црвено-бели после краћег одмора одиграти на гостујућем терену против Рада сутра од 18 часова и 5 минута.

Када се дође до једног циља сигурно да можемо да очекујемо пад концентрације, на томе ћемо радити и то нам је први задатак, јер сезона траје још месец дана. Играчи морају на прави начин да приступе обавезама, због њих самих, да не би дошли у ризик од могућих повреда, јер пад концентрације обично води таквим ситуацијама. Моја обавеза је да држимо концентрацију до последњег дана тренинга, последње утакмице и да будемо прави. Не желим опуштање, није то у нашем менталитету, на томе смо радили већ више од годину дана, да на свакој утакмици будемо они прави и приступимо као да се ради о финалу, тако ће бити и сада – истакао је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на претходни меч који су његови изабраници одиграли против Рада у Купу Србије.

– Битно је да смо победили и прошли у наредну фазу такмичења Купа Србије, волео бих да се понови тај резултат и да узмемо три бода. Куп смо играли два дана после првенствене утакмице, имали доста промена у екипи, успели смо да преокренемо, показали јак карактер и Звезда је била чврста екипа на терену, то очекујем и сутра.

Шеф стручног штаба одговорио је и на питање да ли ће моћи да рачуна на Александра Катаија на сутрашњем дуелу.

– Катаи неће бити на располагању за сутрашњи меч.

Говорио је Станковић и о играчима који су у прошлости наступали за Црвену звезду, а у овом тренутку бране боје Рада.

– Момци који су поникли у Звездиној школи а сада наступају за Рад знају како је такмичити се и долазити до циља. Очекујем снажан отпор, они имају своју математику, знају за шта се боре, ми имамо своје циљеве, сигурно ће бити једна добра такмичарска утакмица сутра.

Још једном је шеф стручног штаба нашег тима говорио о играчима који се развијају у нашој Омладинској школи.

– Говорио сам већ о момцима који стасавају у нашој Омладинској школи. Не можеш неког да прикључиш тиму у сред сезоне. Клуб и ја имамо један став по питању тога, да момци треба да прођу припреме, уђу у систем тренинга, такмичења, рада, па тек онда да заиграју. Уколико они само дебитују, а не наставе да играју, тиме ништа нисмо добили. Једноставно када уђу у тим ту треба и да остану као што су то учинили Николић, Петровић, Ераковић и Гаврић, да остану и буду носиоци игре. Све играче који се налазе у првом тиму гледам као стандардне, ако ћу нешто и да мењам то неће утицати на наше циљеве и резултате. Ради се о момцима који су спремни, жељни игре, биће мало промена, али не драматичних.

Шеф стручног штаба начег тима говорио је и о одласку Ричарда Одаде у Кенију.

– Одада је тражио дозволу да оде у Кенију, ми смо га пустили, у питању су приватни разлози.

Осврнуо се Станковић и на приче о појачањима за наредну сезону.

– Не размишљам о причама које се тичу могућих појачања. Имам чиме да се бавим, на то сам фокусиран сто посто. Знам како је када дође прелазни рок, свашта се пише, а од писања до реализације је светлосна година.

Није крио некадашњи капитен Црвене звезде да је добио доста честитки после освојене 32. титуле.

– Доста људи из света фудбала ми је честитало титулу коју смо и математички недавно обезбедили. Сви они са којима сам остао у контакту су честитали и драго ми је због тога.

Прокоментарисао је шеф стручног штаба и идеју од 12 клубова у Суперлиги Србије.

Допада ми се идеја о лиги од 12 клубова – закључио је Станковић.

Претходни текстЧетврта дупла круна – 1970.
Следећи текстУбедљиви кадети, хет-трик Бубња