Звездини гаранти за титулу

37

Црвена звезда је освојила четврту титулу у низу, а четворица фудбалера била су део сваког од тих подухвата, то су: Милан Борјан, Марко Гобељић, Милан Родић и Ел Фарду Бен.

Када је Борјан лета 2017. године стигао у наш клуб, мало је било оних који су могли да наслуте да ће постати синоним за Звездине успехе, иако није било дилеме да се ради о фантастичном голману. Капитен Црвене звезде је до сада забележио 178 наступа у црвено-белом дресу, постао миљеник навијача, драгоцен шраф у борби за сваку од освојених титула и неко ко је и на највећим утакмицама, поготово оним европским, правио разлику у корист нашег тима. Памтиће се Копенхаген, Генк, Краснодар…

Гобељић је био прво појачање у летњем прелазном року 2017. године, стигавши у клуб као један од најбољих фудбалера домаћег првенства. Он, Вулић и Вукановић су били окосница тадашњег Напретка, а интересантно је да је тројац потом заједно играо и у Црвеној звезди. Ипак, први је у наш клуб стигао Гобељић, фудбалер чији је напредак у црвено-белом дресу ишао постепено, јер је од „џокера“ са клупе Владана Милојевића стигао до капитенске траке, постигао гол ПСЖ-у и ниједног тренутка није пружио мање од свог максимума када се нашао на терену. За сада је одиграо 143 утакмице за наш клуб и постигао девет погодака.

Био је то један од најуспешнијих Звездиних дана када се говори о прелазним роковима, јер су 22. јула 2017. године дрес нашег клуба задужили Милан Родић и Немања Радоњић. Зацементирао се већ тада Родић на левој страни терена када је реч о дефанзиви и незамењив је био прво код Владана Милојевића, а сада и код Дејана Станковића. Игре у Звездином дресу су га довеле и до репрезентације, чак и до тога да буде део Србије на Светском првенству 2018. године, а до сада је одиграо 142 утакмице за Црвену звезду и постигао пет голова.

Бен за разлику од поменуте тројице није био ту пуне четири године, јер је стигао као аквицизија из Олимпијакоса у јануару 2018. године. Али од тада, па до данас, он је постао странац са највише одиграних утакмица и постигнутих голова у црвено-белом дресу. Укупно 125 пута наступио је за Црвену звезду и постигао 63 поготка, а и он је још један у низу наших фудбалера способних да праве разлику и на европским утакмицама, па Бену није страно да и на највећим утакмицама постиже поготке.

 

Претходни текст„Pick N’ Talk“ – Небојша Човић
Следећи текстМилуновић: Свлачионица кључ успеха