Магија броја 4

44

Црвена звезда је победом над Војводином у оквиру 34. кола Суперлиге Србије математички обезбедила 32. шампионску титулу првака државе, укупно четврту за редом што је први пут у историји пошло за „ногом“ фудбалерима нашег трофејног клуба.

Фудбалери Црвене звезде су у сезонама 2017/18, 2018/19 и 2019/20 рутински освајали титуле и то са великом бодовном предношњу у односу на остале такмичарске екипе у лиги. У том периоду наши фудбалери су упели да изборе пролеће у Европи после проласка групне фазе Лиге Европе, уз то наш клуб је два пута наступао у Лиги Шампиона и извојевао велике победе против европских ривала.

У актуелној сезони Звезда је импресивно освојила титулу чак четири кола пред крај шампионата без пораза уз две нерешене утакмице са укупно освојених 98 бодова и постигнутих 95 голова, што значи да ће изабраници Дејана Станковића имати прилику да оборе рекорд из сезоне 1999/00 када је наш тим освојио невероватних 105 бодова. Такође, наш тим је поново био конкурентан у велики европским такмичењима и успешно изборио пролаз у шеснаестину финала Лиге Европе.

Мирко Иванић који на својим леђима носи број 4 је био један од најистакнутијих фудбалера Црвене звезде ове сезоне са укупно 17 постигнутих голова (од тога 13 у домаћем шампионату) уз девет асистенција. Био је главни носилац игре у тиму Дејана Станковића још од почетка квалификација па до саме победе над Војводином у 34. рунди првенства. Својим продорима и бравурама на терену, као и добрим партијама, фудбалер рођен у Бачком Јарку, је непрестано доприносио победама нашег клуба. Тако да се може закључити да је ова четврта узастопна титула протекла у знаку Иванића са бројем четири.

Црвено-бели су у два наврата кроз историју били близу освајање четири узастопне шампионске титуле. Прво у сезонама: 1967/68, 1968/69, 1969/70, када смо иза себе два пута оставили Партизан, а потом и Динамо, а онда и 1989/90, 1990/91, 1991/92. Тада је Динамо два пута био вице првак, а Партизан једном.

Ипак, ова генерација се златним словима уписала у Звездину историју.

Претходни текстЗвездина деца: Биће још титула
Следећи текстКонференција пред почетак плеј-офа и првог меча са Игокеом