Хелена Ковачевић потписала уговор са Црвеном звездом

102

Хелена Ковачевић је потписала вишегодишњи уговор са шампионом Србије, ККЖ Црвена звезда Комбанк.

Одмах по освајању 32. шампионске титуле, ККЖ Црвена звезда размишља о будућности и девојкама које ће чинити ослонац будућих клупских успеха.

Хелена Ковачевић је потписала четворогодишњи уговор са Црвеном звездом. Део Звездиног система је од 2017.године, у текућој сезони је наступала за јуниорску екипу, а прошла је и кадетску селекцију у црвено-белом. За први тим Црвене звезде је дебитовала 15.јануара 2020. године у победи 64-57 над екипом КЖК Партизан 1953 у оквиру WABA лиге. Наступила је на 11 утакмица за сениорску екипу и постигла 22 поена.

Рођена је 31.марта 2003. године у Власеници, висока је 176цм и игра на позицијама два и три. Јуниорски је репрезентативац БиХ, а била је капитен кадетске националне селекције.

Хелена није крила задовољство после потписивања професионалног уговора са Црвеном звездом.

– Драго ми што сам наставила сарадњу са клубом који има велику традицију, здраву средину и квалитетну школу кошарке, где ћу моћи да се развијам и напредујем. Желим да се захвалим мојим тренерима, који верују у мене и који су ми омогућили ову прилику, а ја ћу дати све од себе да оправдам њихова и своја очекивања у црвено-белом дресу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк у наредном периоду наставиће са пројектовањем екипе за наредну сезону.

Претходни текстПионири на завршном турниру, кадети са Мегом, јуниори са Борцем у плеј-офу
Следећи текстТрећа дупла круна – 1968.