Звездиних 5×5

31

Црвена звезда игра сјајно на свим фронтовима ове такмичарске године, а победом у Инђији наш тим је успео да пети пут ове сезоне постигне пет голова на мечу.

Црвено-бели фантастично играју у домаћем првенству, што показује чињеница да је Звезда везала 21 узастопну победу у националном шампионату, а од почетка сезоне наш тим је три пута постигао пет голова на утакмици у Суперлиги. Звезда је први пут ове сезоне пет голова постигла екипи ТСЦ – а на домаћем терену и тријумфовала без примљеног гола (5:0). Тада је Александру Катаију било довољно полувреме за хет-трик, а до краја меча су погађали Жељко Гаврић и Мирко Иванић. И на пролеће је наш тим у Ивањици против домаћег Јавора постигао исти број погодака, али примио један, па је меч завршен резултатом 5:1 у корист Црвене звезде. Поново је Катаи био главни актер са два постигнута поготка, а у стрелце су се уписали још Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко. Идентичним резултатом савладана је и Инђија јуче, чиме је екипа Дејана Станковића наставила са сјајним издањима у којима је успела да постигне пет погодака (Милан Павков два гола и по један – Вељко Николић, Филипо Фалко и Дијего Фалћинели).

Ипак, податак је још импресивнији када се узме у обзир да је наш тим и у европским такмичењима два пута успео да постигне пет погодака ривалу. У квалификацијама за Лигу шампиона Звезда је у првом колу савладала Европу са 5:0 на домаћем терену када је три пута погодио Бен, а двоструки стрелац био Иванић. После тога, у групној фази Лиге Европе, црвено-бела казнена експедиција је победила на стадиону „Рајко Митић“ екипу Слована из Либереца са 5:1 (Бен – два гола и по један – Катаи, Фалћинели и Милан Гајић).

Међутим, то није најубедљивија победа Црвене звезде ове сезоне, с обзиром на то да смо 20. септембра 2020. године савладали Вождовац са убедљивих 6:0. О нашој ефикасности говори и да смо чак осам пута ове сезоне успели да постигнемо четири гола противнику (Младост два пута, Радник, Мачва, Пролетер, Вождовац, Напредак, Златибор), па не чуди што ова екипа Црвене звезде прети да буде најефикаснија у овом веку!

Претходни текстПриче о Звездиним трофејима: Јужноамеричка турнеја
Следећи текстЗвездини бисери – Кадети на победничкој стази