Звездини бисери – Кадети на победничкој стази

30

Талентовани Звездини фудбалери који стасавају у нашој Омладинској школи су добрим партијама и током овог викенда наставили да бележе позитивне резултате. Још једном су наши бисери показали своју ефикасност пошто су на 13 мечева постигли укупно 35 голова.

Омладинци Црвене звезде су одиграли нерешено (1:1) против ТСЦ-а на гостовању у Бачкој Тополи. Иако су рано примили гол фудбалери Марка Неђића су били апсолутно доминантнија екипа на терену у готово сваком сегменту игре, а „бункер“ домаћина успео је да пробије сјајним голом Стефан Лековић у надокнади времена. Јуниори Графичара, које са клупе предводи Милан Стегњајић, су рутински савладали екипу Новог Сада – 2:0. Наш тим је сигурном игром дошао до нове победе, а прецизни за Графосе на овом мечу били су Лука Бошковић и Матеја Бојовић.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 31. КОЛА:

1.Бродарац, 75 бодова, гол разлика 68:28

2.Црвена звезда, 71 бод, гол разлика 81:24

3.Партизан, 67 бод, гол разлика 77:39

——-

11.Графичар, 40 бодова, гол разлика 39:39

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (17 голова, Црвена звезда), Матеја Бачанин (15 голова, Црвена звезда), Никола Митуљикић (8 голова, Црвена звезда), Јован Митуљикић (6 голова, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су савладали на гостовању у Бачкој Тополи домаћина ТСЦ са 6:2. Пулени Николе Митића су успели да преокрену резултат и да на крају убедљиво победи ривала. Голове за наш тим на овом сусрету су постигли троструки стрелац Мирко Николашевић, док су по једном мрежу противника тресли Давор Ракић, Немања Видојевић и Михајло Милосавић. Кадети Графичара су ремизирали против крагујевачког Аполона 4 (1:1). Иако су Графоси одиграли сјајну утакмицу нису успели да однесу цео плен са тешког гостовања, а првенац у овој сезони, за екипу Николе Ђуровића, је постигао дефанзивац Алекса Илић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 31. КОЛА:

1.Партизан, 82 бода, гол разлика 110:15

2.Војводина, 74 бодова, гол разлика 85:31

3.Црвена звезда, 68 бодова, гол разлика 89:31

——-

5.Графичар, 56 бодова, гол разлика 72:40

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (25 голова, Црвена звезда), Матеја Бубањ (13 голова, Црвена зведа), Лука Бошковић (13 голова, Графичар), Игњат Брајић (11 голова, Графичар).

Сениори Графичара су одиграли нерешеним резултатом (1:1) на гостовању Будућности из Добановаца у оквиру 29. кола Прве лиге Србије. Иако су изабраници Бошка Ђуровског имали минималну предност у првих 45 минута игре, нису успели да сачувају своју мрежу и дођу до сва три бода на овом мечу. Једини гол за наш развојни тим постигао је високи центарфор Дејан Видић.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, ТАБЕЛА ПОСЛЕ 29. КОЛА:

1.Раднички 1923, 59 бодова, гол разлика 44:20

2.Кабел, 56 бода, гол разлика 35:14

3.Колубара, 54 бод, гол разлика 39:28

——-

8.Графичар, 40 бодова, гол разлика 37:31

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (7 голова), Немања Стојић, Норман Кембел, Лазар Марјановић, Дејан Видић (3 гола).

Млађи омладинци Графичара су остварили велику победу савладавши Партизан на гостујућем терену резултатом 2:1. Прецизни у тиму Душана Шарановића били су Лука Маринковић и Алекса Стојковић.

Млађи кадети Црвене звезде су у гостима савладали екипу Чукаричког са 2:1. Пулени Срђана Бугарског су одличном игром стигли до веома важне победе у дербију кола лиге млађих кадета, а голове за наш тим су постигли Вељко Вукојевић и Радован Ракић који је сјајним поготком решио питање победника на овом мечу.

Пионири Црвене звезде су убедљиво савладали Вождовац на свом терену са 7:1 у оквиру 20. кола београдског шампионата. Фудбалери Бојана Маћешића су доминирали током читавог меча у готово свим сегментима игре и на крају заслужено славили. Двоструки стрелац за наш тим на овом мечу био је Милош Бакић, док су по једном мрежу противника погађали Вељко Вукојевић, Душан Жагар, Андреј Петровић, Лука Ђорђевић и Михајло Катанић. Пионири Графичара су рутински победили годину дана старије фудбалере Рада – 2:0. Ученици Милорада Вилотића су апсолутно контролисали ток утакмице, стварали шансе и на крају заслужено славили, а голове за нашу екипу су постигли Душан Макевић и Андрија Максимовић.

Млађи пионири Црвене звезде су рутински савладали годину дана старије играче Жаркова резултатом 3:0. Расположени су били фудбалери Уроша Урошевића на овом сусрету, а мрежу ривала су погађали Димитрије Шарић, Василије Костов и Душан Познановић. Млађи пионири Графичара су победили убедљивим резултатом екипу Кампионеа – 7:0. Ученици Дејана Шиљковића су били изузетно ефикасни на овом мечу, а голове за наш тим су постигли двоструки стрелци Поповић и Топаловић, док су је по једном у стрелце уписали Бобовац, Грујић и Милосављевић.

Петлићи Црвене звезде су ремизирали против годину дана старије екипе Жаркова – 1:1. Иако су ученици Данила Тешића на терену приказали да су бољи ривал, нажалост нису успели да остваре победу. Једини гол за наш тим на овом мечу постигао је Филип Димитријевић. Петлићи Графичара, које са тренерске позиције предводи Влада Вучић, су одиграли без голова против екипе Оле-а.

Претходни текстЗвездиних 5×5
Следећи текстФилипо Фалко – право појачање