Победа Црвене звезде у Задру за прво место!

57

Кошаркаши Црвене звезде победили су као гости Задар резултатом 90:70 (36:18, 18:17, 14:16, и 22:19) у утакмици 26. последњег кола регуларног дела АБА лиге. Овом победом и скором 23-3 црвено-бели су осигурали прво место и предност домаћег терена у плеј офу регоналног такмичења које почиње почетком маја.

Најефикаснији код црвено-белих био је трио Добрић, Лојд и Волден који је убацио по 16 поена.

Екипа Црвене звезде у утакмици у којој је имала императив победе јер је било јасно шта она доноси против растерећеног противника који је већ пребринуо све бриге око опстанка, отворила је меч у легендарној дворани „Јазине“ фуриозно и већ у уводним минутима повела са 13-1.

Тај старт утакмице који су обележили Лазић и Давидовац са по две тројке, умногоме је одредио даљи ток утакмице у коме су црвено-бели изгледали ауторитативно у односу на ривала и већ на крају прве четвртине имали великих 36:18.

Слика се није променила ни у другој четвртини, нападачки улогу лидера преузели су Лојд, Добрић и Волден који су на крају првог полувремена у коме је домаћин само у једном тренутку пришао на -15, убацили 12, односно по 11 поена. После 20 минута игре на семафору је стајало 54: 35.

Ни у другом полувремену није видјена другачија слика, црвено-бели су одржавали предност која је ишла током треће деонице у распону од +17 до +22 (крај треће деонице 51:68). Задар је последњи пут запретио 4 минута пре краја када је поентирао Мавра за 68:80, али су поенима Ннока и тројкама Симоновића и Добрића црвено-бели рутински привели ме крају за коначних 90:70.

Екипа Црвене звезде је тако изузетно тежак регуларни део сезоне у коме су се борили са короном, изузетно згуснутим календаром и бројним утакмицама, као и повредама појединих првотимаца, успели да заврше на најбољи могући начин.

Екипа Црвене звезде према раније утврдјеном плану, биће домаћин у првој утакмици полуфинала плеј офа која је на програму 3.маја у хали „Александар Николић“. Име ривала у полуфиналу биће познато након утакмице коју у уторак од 18 сати играју Игокеа и Морнар у Лакташима, и од чијег исхода директно зависи пласман екипа на позицијама 3 и 4 за које конкуришу екипе Игокее (обезбедила пласман у плеј оф) Морнара (победом заузимају треће место, а Игокеа четврто) и Олимпија Цедевите (улази у плеј оф као четвртопласирана у случају победе домаћина Игокее).

Црвена звезда: Хол 2, Волден 16, Лојд 16, Давидовац 5, Лазић 11, Добрић 16, Рит 3, Симоновић 9, Кузмић 4, Ноко 8

Тренер Дејан Радоњић: – Били смо свесни важности утакмице и на самом почетку смо пришли јако добро , одиграли смо у оба правца, онако како се само пожелети може. Направили смо у 1.четвртини предност коју смо држали до краја полувремена. И наставили смо у другом у истом ритму, нисмо дозволили екипи Задра да се примакне.

Црвено-бели се током вечери враћају у Београд и почињу припреме за доигравање.

Претходни текстМилош Арсеноски прво појачање
Следећи текстНово првенство почиње првог дана октобра