Инђија – Црвена звезда 1:5 (0:4)

35

Фудбалери Црвене звезде су савладали Инђију резултатом 5:1 на гостујућем терену у оквиру 33. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су повели у раној фази меча и до краја првог полувремена стекли недостижну предност. Двоструки стрелац за наш тим био је Милан Павков, док су по једном погодили Вељко Николић, Филипо Фалко и Дијего Фалћинели.

Инђија – Црвена звезда 1:5 (0:4)

Стадион: ,,ФК Инђија”.

Судија: Срђан Јовановић.

Стрелци: Бастајић у 64. минуту за Инђију, а Николић у 5, Павков у 21. и 23, Фалко у 45. и Фалћинели у 60. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Шкорић, Бастајић (Инђија), Гајић (Црвена звезда).

Инђија: Јовичић, Цуцин, Ђурић(од 46. Ризнић), Шкорић(од 46. Ђорђевић), Бастајић, Јовановић, Алексић(од 68. Пантелић), Протић(од 80. Ками, Бакић, Нешковић, Димитров(од 80. Џобе) .

Резерве: Новаковић, Чалов, Ками, Пантелић, Ризнић, Недељковић, Радић, Ђорђевић, Џобе.

Црвена звезда: Поповић, Гајић, Панков, Милуновић(од 61. Дегенек), Родић(од 61. Вукановић), Петровић, Николић, Срнић, Фалко(од 61. Гаврић), Фалћинели(од 77. Крстовић), Павков(од 61. Канга).

Резерве: Борјан, Дегенек, Канга, Иванић, Бен, Гаврић, Вукановић, Крстовић.

Није много требало изабраницима Дејана Станковића да дођу до вођства. Већ у петом минуту Вељко Николић је маестрално гађао са око 20 метара по средини гола и ,,пројектилом” матирао Јовичића. Низали су се напади Црвене звезде, а у 16. минуту Павков је одлично проиграо Фалћинелија, који се нашао сам са голманом Инђије у ,,мртвом” углу. Покушао је Италијански нападач да врати лопту у петерац, али је изборио корнер. Играо се 21. минут када је Шкорић играо руком у казненом простору, а то није промакло Срђану Јовановићу који је одмах показао на белу Тачку. Одговорност је преузео Милан Павков и снажним ударцем лако савладао Јовичића за 2:0.

На великим мукама је била домаћа екипа. Само два минута од другог поготка, уследила је прелепа акција Црвене звезде. Комбиновали су Фалко и Срнић, а онда је Родић убацио лопту у шеснаестерац, где је Милан Павков чекао спреман и рутински ,,затресао” мрежу за убедљивих 3:0. Скоро све шансе до 30. минута су црвено-бели спровели у дело. Уследио је мирнији период игре, Црвена звезда је стекла убедљиву предност, па је примирила лопту. Играо се 34. минут када су добро комбиновали црвено-бели. Недостајало је мало Срнићу да погоди мрежу и увећа очигледно већ велику предност. Одлично је Звезда играла у транзицији и казнила нешто отворенију игру домаћина. У смирај првог полувремена Срнић је повукао контру и променио страну, а Фалко је после добре комбинације са Гајићем као из “топа” погодио ближи угао Јовичићевог гола за недостижних 4:0.

Обезбедила је Црвена звезда велику предност у првом полувремену па су фудбалери примирили лоптуи нешто више се играло на средини терена. Био је то 56. минут када је Николић са бока, упутио ударац на гол Јовичића, али се није дао изненадити голман Инђије. Наставили су црвено-бели тамо где су стали у првом делу игре. У 60. минуту је Фалћинели ушао у казнени простор са десне стране и погодио даљи угао Јовичићевог гола за 5:0. Инђија је успела да смањи предност само три минута касније, када је са беле тачке Бастајић био прецизан. Велику жељу је имао Гаврић да се упише у стрелце. У 74. минуту је Фалћинели упутио оштар центаршут на петерац, а млади крилни нападач из Угљевика је трзајем главе добро гађао, али затресла се пречка. До краја меча је било морно, а изабраници Дејана Станковића су укњижили нове бодове.

Црвена звезда ће имати шансу да математички обезбеди титулу четири утакмице пре краја првенствао уколико у четвртак од 19 часова и пет минута победи Војводину у оквиру 34. кола Суперлиге Србије.

Претходни текстУбедљив пораз Звезде од лидера
Следећи текстСтанковић: Убедљива победа плод добре припреме