Родић креатор из задње линије

39

Изабраници Дејана Станковића су остварили нову првенствену победу савладавши екипу Радника на стадиону „Рајко Митић“ резултатом 2:1 у оквиру 32. кола Суперлиге. Један од фудбалера који се истакао као главни креативац, иако је превасходно дефанзивац био је Милан Родић.

Да је Родић био један од најбољих појединаца на терену могло се закључити и оком посматрача, а поред тога томе сведоче подаци статистичке платформе ИнСтат по којој је леви бек нашег тима имао невероватан индекс 338. Већ четврту сезону је Родић незамењив шраф на левом боку нашег тима, али у мечу против Радника се посебно истакао као креатор игре нашег тима. Дефанзивне задатке обављао је беспрекорно, али интересантно је да је имао чак четири кључна додавања након чега је уследила изгледна шанса за наш тим. Уједно је био сигуран у пасовима, јер је на мечу против Радника имао 87 посто тачних додавања (77 од 87). Три пута је упутио и ударац ка голу ривала, тако да је и директно претио.

Црвена звезда је константно на мечу вршила велики притисак на гол гостију из Сурдулице, а момак рођен у Дрвару је учествовао у чак 111 један напада нашег тима од тога шест у шеснаестерцу ривала. Највише је комбиновао са Иванићем са којим је разменио 36 додавања, а потом и са Гаврићем 28 пута.У последњој трећини терена Родић је био неприкосновен забележивши тачних 43 пасова, од који је велики број био намењен управо најистуренијим нападачима нашег тима – Фалћинелију и Павкову.

Родић је и на овом мечу доказао да је готово савршен у дефанзиви. Пет пута је директно окончао напад противничког тима, од тога једном на половини ривала, а максималан учинак је имао у стартовима на лопту. У шест од седам наврата је био успешнији у дуел игри од корпулентних нападача гостију из Сурдулице, а да је перфектан у скок игри говори чињеница је леви бек Црвене звезде освојио четири од пет ваздушних дуела.

Претходни текстНиколићев пас ноћна мора противника
Следећи текст„Аналгесис“ нови партнер ОК Црвена звезда