Николићев пас ноћна мора противника

35

Црвена звезда је победила Радник са 2:1 у оквиру 32. кола Суперлиге Србије, а према статистичким подацима ИнСтата један од бољих појединаца на терену је био креативни везни играч Вељко Николић.

Према параметрима платформе ИнСтат, Николић је био један од запаженијих играча забележивши индекс од 329. Екипа Дејана Станковића је константно вршила притисак на дефанзиву гостију, а талентовани фудбалер црвено-белих је у много наврата задавао проблеме одбрани Радника, о чему говори податак да је учествовао у 137 напада Црвене звезде, највише од свих играча. Такође, у налетима нашег тима је 45 пута упослио нападаче, а упутио је максималних три од три кључних додавања. Талентовани везни играч из Београда је својом пас игром „налазио рупе“ у задњој линији противника, а у додавањима је био малтене непогрешив. Упутио је 101 прецизно додавање, а о томе колико је сигурно за наш тим кад је лопта у ногама Вељка Николића, говори чињеница да је проценат успешности у том сегменту – 94 посто. Ривал није имао решење за Звездиног талента, што показује чињеница да је успео да створи четири шансе за наш тим, као и да забележи две врло значајне асистенције на сусрету са Сурдуличанима. Прво је упослио Санога ударцем из угла, а онда је после комбиновања са Иванићем, асистирао и матирао противника у три потеза.

Николић је био врло расположен за игру, што показује податак да је у оба смера био неприкосновен. Млади фудбалер је био и у дефанзивним задацима на висини задатка. У дуел игри је био одличан, што показује податак да је седам пута био успешнији од противничких играча у овом сегменту. Није дозволио да противник брзом транзицијом изнесе лопту на нашу половину, већ је „читао“ намере ривала и пет пута пресекао пас игру гостујуће екипе Радника. Сурдуличани нису озбиљније угрожавали задњу линију нашег тима, а Николић је сјајном игром у дефанзиви успео да чак шест пута одузме лопту противнику и тако спречи опасне налете екипе Славољуба Ђорђевића.

Сјајни везњак из Београда је био врло утицајан на терену и тако још једном показао да је важан шраф у екипи Дејана Станковића. У свим сегментима игре је био одличан, а „магичним“ лоптама је задавао озбиљне муке задњој линији ривала, а новим асистенцијама је нарочито допринео у врло важном тријумфу. Црвено-бели су , победом над Радником, успели да продуже фантастичан низ победе у домаћем првенству, о чему говори податак да се наш тим тренутно налази на „коти 20“ узастопних тријумфа.

Претходни текстМајдов и Бунчић пети на ЕП у Лисабону
Следећи текстРодић креатор из задње линије