Омладинцима довољно полувреме

24

Јуниори Црвене звезде савладали су у 30. колу Омладинке лиге Србије екипу Напретка са 3:1. Изабраници Марка Неђића су већ на полувремену убедљиво водили и у наставку мирно привели утакмицу крају, а прецизни у нашем тиму били су Никола Кнежевић, Марко Ћурић и Стефан Лековић.

Црвена звезда – Напредак 3:1 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Иван Стаменковић.

Стрелци: Кнежевић у 5, Ћурић (из једанаестерца) у 28. и Лековић у 38. минуту за Црвени звезду, а Маринковић у 62. минуту за Напредак.

Црвена звезда: Ћопић, Крстић, Петровић, Лековић, Лукић, Ћурић, М. Стојановић (од 86. Видојевић), Ј. Митуљикић (од 69. Пантић), Бачанин (од 86. Николашевић), Кнежевић (од 60. Пиргић), Н. Митуљикић (од 69. Кахвић).

Напредак: Јорданов, Чакић (од 46. Л. Јовановић), Јовичић (од 58. Јеремић), Николић, Темај (од 63. Денић), Ванић, Павловић, Младеновић, Влајковић (од 46. Марковић), Маринковић, Василијевић.

Кренули су офанзивно наши фудбалери и повели већ у петом минуту. Петровић је одлично центрирао за Кнежевића који је сјајно захватио лопту и волеј ударцем лобовао голмана Јорданова. У 12. минуту нова изгледна прилика. Крстић је центрирао у „срце“ казненог простора ка Бачанину који је из волеја шутирао поред гола. Минут касније запретио је са двадесетак метара Никола Митуљикић, али је лопта прошла поред десне стативе. Одлична прилику су црвено-бели имали у 20. минуту. Петровић је упутио лопту ка Николи Митуљикићу који је покушао ударцем из полу-волеја, али је гађао преко пречке. Нападали су црвено-бели у таласима. Јован Митуљикић је у 25. минуту послао лопту ка брату близанцу, али је голман гостију добро интервенисао. У 27. минуту после играња руком Влајковића у шеснаестерцу, судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Марко Ћурић – 2:0 за црвено-беле. Нису се ту наши фудбалери зауставили. Петровић је у 36. минуту још једном одлично центрирао, Бачанин солидно шутирао, али је лопта отишла поред Напретковог гола. На 3:0 изабраници Марка Неђића повисили су у 38. минуту. Јован Митуљикић је извео корнер, лопта се одбила од једног играча гостију право до Стефана Лековића који ју је спровео у мрежу.

Наставили су наши јуниори са офанзивом и у другом полувремену. Никола Митуљикић је у 49. минуту покушао „маказицама“, али је Јорданов био добро постављен. Минут касније, Бачанин је прошао кроз средину, прецизно проиграо Кнежевића који је „тукао“ искоса са десне стране, али право у чувара мреже гостију. У 62. минуту гости су смањили резултат. Николић је асистирао, а Маринковић се добро снашао и постигао погодак. Црвена звезда је и после примљеног гола наставила да диктира темпо уз висок посед лопте. Најближи још једном голу били су у 77. минуту када је Кахвић одлично реаговао главом, али је лопта прохујала поред гола. Истакао се и Ћопић у неколико ситуација, а претио је и свежи Николашевић на другој страни. До краја сусрета наши омладинци су рутински сачували предност, освојили нова три бода и остали у трци за титулу, са два бода минуса иза водећег Бродарца.

Претходни текстКадети доминантно до првог места и пехара, без изгубљеног сета
Следећи текстОдлична Црвена звезда славила у Љубљани!