Црвено-беле пионирке шампионке Београда

52

Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк и трећи пут заредом је шампион Београда!

Звездине девојчице су у 3.колу, у последњем мечу финалног турнира убедљиво савладале екипу Визуре 57-37 (28-18, 11-6, 5-5, 13-8) и са максималним учинком освојиле пехар и пласирале се на завршни турнир Првенства Србије. Арт Баскет је у првом мечу савладао екипу Агрос Баскета 78-73.

Друго место освојила је управо екипа Арт Баскета, трећа је била Визура, која ће играти бараж са представником региона Војводина, док је четврто место припало екипи Агрос Баскета.

Није било неизвесности у дуелу између Црвене звезде и Визуре. Већ у првој четвртини су изабранице Ружице Карић креирале двоцифрену предност, коју су контролисале до краја меча. Екипа Визуре није имала одговор за Тару Дацић и Мину Ђурђевић, која је још једном у оба правца пружила одлично издање. На крају првих десет минута, Звезда је водила 28-18, а на полувремену 39-24.

У трећој четвртини обе екипе су ушле у серију грешака и промашаја, па смо видели по 5 кошева на обе стране, да би у последњем кварталу Црвена звезда стигла до двадесет поена разлике коју је потврдила Миња Крсмановић уз звук сирене, након украдене лопте за коначних 57-37.

Тара Дацић са 12 и Јана Зечевић са 10 поена су биле најефикасније у редовима црвено-белих шампионски.

Златне медаље и пехар шампионкама доделио је Бранко Алексић, комесар такмичења млађих категорија лига Београда. Сребрне медаље и пехар за друго место екипи Арт Баскета доделила је Драгана Контић, председник Скупштине КСБ. Бронзане медаље и пехар за треће место екипи Визуре доделио је делегат Александар Толић, који је уручио и утешни пехар екипи Агрос Баскета.

Црвено-беле девојчице након паузе очекује и завршни турнир Првенства Србије на којем ће, такође, бранити шампионску титулу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Анђела Данић 8, Вања Дракул 6, Миња Крсмановић 2, Јана Зечевић 10, Милица Караица, Кристина Рађеновић 7, Мина Ђурђевић 6, Тара Дацић 12, Дуња Стојановић 6, Петра Цветковић, Невена Ђурић, Милица Тешић. Тренер: Ружица Карић, помоћни тренер: Верица Ковачевић.

Претходни текстОдлична Црвена звезда славила у Љубљани!
Следећи текстДве победе Звездиних дама