Рутинска победа у Новом Саду за нова три бода

37

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Војводину у Новом Саду у оквиру 17.кола Суперлиге 12:8 (3:1, 4:2, 4:3, 1:2), и сачували трећу позицију пред последње коло и почетак плеј-офа.

На базену на Сланој бари Звезда је одиграла веома битан меч. Трећа позиција пред плеј-оф доноси предност у борби за еврокупове наредне сезоне. Тако су меч и схватили изабраници Александра Филиповића и максималним приступом остварили рутинску победу.

Басара је донео предност Звезди, Гусаров изједначио, да би Вукићевић са два гола потврдио вођство за крај првог периода игре. У другој четвртини Звезда је са четири ветана гола преломила утакмицу. Танкосић је био прецизан два пута, погађали су Вићковић и још једном Басара, да би Радованлија умањио минус, 3:7.

Голеада се наставила у трећем кварталу, Басара је трећим голом донео 3:8, пратили су га Марковић и Милојевић са два гола, а на другој страни Васин и Гусаров су смањили на 6:11.

Милош Вукићевић је на старту последњих осам минута потврдио тријумф, а Гусаров и Прекогачић поставили коначних 8:12.

Иван Басара и Милош Вукићевић су постигли по 3 гола, Вељко Танкосић и Вук Милојевић по 2, по једном су се у стрелце уписали Душан Марковић и Лазар Вићковић.

Црвена звезда у последњем колу дочекује Стари Град, а противник у четвртфиналу плеј-офа биће највероватније „вечити ривал“, Партизан.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:12 (1:3, 2:4, 3:4, 2:1)

Нови Сад, базен: „Слана бара“. Без гледалаца. Судије: Виријевић и Путниковић. Искључења: Војводина 11, Црвена звезда 9. Петерци: Војводина 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Трапара, Максимовић, Митровић, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 2, Радованлија 1, Тубић 1, Гусаров 3, Попадић, Биочанин. Тренер: Дарко Билић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Касум, Марковић 1, Суботић, Милојевић 2, Вићковић 1, Басара 3, Рађен, Вукићевић 3, Шулц, Радовић, Алексић, Тртовић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстКикинда – Црвена звезда 31:30 (15:14)
Следећи текстЈуниорке обезбедиле пласман на завршни турнир Првенства Србије