Јуниорке обезбедиле пласман на завршни турнир Првенства Србије

47

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк победом над КЖК Партизан 1953 у 2.колу финалног турнира лиге Београда 52-46 (11-12, 13-7, 18-12, 10-15) обезбедила место на завршном турниру Првенства Србије.

У недељу, црвено-беле ће се борити за пехар са екипом Арт Баскета, која је била убедљива против Радивој Кораћа 80-65, у првом мечу другог дана финалног турнира. Управо ће Радивој Кораћ и КЖК Партизан 1953 играти у недељу за 3.место које доноси додатни меч баража против представника региона Војводина, као и бронзану медаљу.

Веома тешка и чврста утакмица. Захтевна до самог краја, уз велику потрошњу. У две утакмице Звездине девојке су се енергетски веома потрошиле, али су испуниле циљ и пласирале се на завршне борбе за наслов најбољих у Србији.

Мотивисане црно-беле су од почетка полагале наде у шут за три поена (24 од 46 поена), који им донео неизвесну завршницу. Водиле су 9-4 дуго црно-беле, црвено-беле серијом 5-0 успеле да поведу први пут, пропустиле четири ситуације под кошем да меч одведу у другом правцу, да би Бојана Мишкић тројком у последњем нападу погодила за 12-11 након првих десет минута.

Другу четвртину Звезда је одиграла много боље, Сара Васиљевић и Јована Спасовски су донеле плус од осам поена разлике, дозволиле су противницама само четири поена до тројке Мине Перишић за 19-24 после првог полувремена.

Мали број поена, велики број дуела и одбране испиту. Серија 7-0 црно-белих, уз тројку Марте Јовановић, донела је нову промена вођства, али није тако мислила Јована Спасовски. Одбила је налет противника, убацила седам од девет Звездиних поена, уз помоћ Тамаре Чорто, којој није ишао шут, али је успешно проигравала саиграчице и давала себе у одбрани. Тимски рад је донео двоцифрену разлику пред последњих десет минута, 31-42.

Црвена звезда је имала прилику да се одлепи, међутим, Јовани Спасовски нису признати поени, уз фаул, а лопта је изашла из коша после покушаја за три поена Дуње Рунић. Поново су црно-беле направиле серију на старту четвртине. Овог пута 11-0, уз три тројке у последњем кварталу, укључујући и Данијеле Ковачевић за 46-46, одвеле су утакмицу у неизвестан финиш. Звезда је успела да добром одбраном дође у ситуацији да сама решава питање победника, одговорност су преузеле Тамара Чорто и Јована Спасовски и серијом 6-0 обезбедиле тријумф вредан пласмана на завршни турнир, 52-46.

Јована Спасовски је била меч винер са 17 поена, Сара Васиљевић је убацила 10.

У недељу од 17 часова Радивој Кораћ и КЖК Партизан 1953 играју први меч, док се од 19.30 за пехар боре Црвена звезда и Арт Баскет.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић 3, Чорто 6, Кецман, Васиљевић 10, Зечевић 4, Ивановић, Спасовски 17, Авлијаш 6, Милановић 6, Вуловић, Ромчевић. Тренер: Немања Планојевић

Претходни текстРутинска победа у Новом Саду за нова три бода
Следећи текстОдржан “Отворен дан“ у Зрењанину