Драма припала Црвеној звезди! Велика победа против Цедевита Олимпије

48

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у дворани ”Александар Николић” екипу Цедевита Олимпије за 20. победу у сезони АБА лиге – 82:81.

Прави дерби меч, драматичан завршетак и велика победа Црвене звезде! То је најкраћи опис изванредне утакмице заосталог 11. кола АБА лиге.

Црвено-бели су на крају били храбрији и одлучнији. Имали свог хероја у виду Корија Волдена који је одлучујућу одбрану одиграо како само он уме и узео живу лопту расположеном Кендрику Перију. Егзекутор је био Марко Симоновић који је погодио слободно бацање које је носило победу – 82:81.

Најкориснији играчи утакмице били су Џордан Лојд и поментуи херој Кори Волден са индексом корисности 19. Лојд је меч завршио са 19 поена, Волден је уз 13 имао и седам асистенција. Треба поменути и брилијантну партију Дејана Давидовца који је меч завршио са 17 кошева.

Утакмица је носила два потпуно различита полувремена. У првом делу игре, играло се у високом ритму. Шутери обе екипе били су распуцани, а то је на својеврстан начин најавио Џордан Лојд који је већ у раној фази убацио три веома атрактивне тројке. Ипак, иако је Црвена звезда већим делом првог полувремена.

Након поена Корија Волдена учинило се да би Црвена звезда могла и до осетније предности – 43:37. Међутим, као по правилу гости из Љубљане налазили су у свим битним моментима шут за три поена, овог пута је бивши првотимац Звезде Јака Блажич погодио своју нову тројку и вратио меч у егал – 43:40.

Резултатска клацкалица је виђена до полувремена на које је Црвена звезда ипак отишла са минималном предношћу. Захваљујући поенима уз звук сирене Огњена Кузмића – 52:51.

Друго полувреме донело је и потпуно другачију утакмицу. Ритам је нагло опао, играла се веома чврста одбрана и поени из транзиције су били реткост. Тај ритам је чини се више погодовао изабраницима Дејан Радоњића, међутим након три одигране четвртине неизвесност је и даље владала – 69:65.

Све је слутило на драму која није изостала. Ричард Браун и Кендрик Пери су са линије пенала донели вођство гостима од три поена на 26 секунди пре краја. Капитен Бранко Лазић је био половично прецизан, али је његов промашај другог слободног бацања покупио Џордан Лојд који је избацио за Корија Волдена. Волден је са два прецизна пенала поравнао резултат.

Тренер Големац је одлучио да Пери покуша да донесе победу његовој екипи. Ипак, Кори Волден је имао потпуно други план. Изванредном одбраном је практично отео живу лопту ривалу, предао је Симоновићу који је фаулиран. Искусни Симоновић који је играо са температуром овај меч, остао је смирен и погодио је слободно бацање за победу.

Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16)

Црвена звезда мтс: Хол, Волден 13 (7ас), Лојд 19, Ускоковић, Давидовац 17, Лазић 6 (5ск), Рит 2, Раданов, Добрић 9, Симоновић 9, Кузмић 7 (7ск).

Дејан Радоњић:

Победа је за нас вечерас била најважнија. Играли смо без играча што због повреда, што због папирологије или како већ то назвати јер Ноко није имао права да игра. Прво полувреме је за нас било изврсно нападачки, пуно кошева смо примили и било је пропуста у одбрани. У тренуцима када смо требали да валоризујемо неке ствари, то нисмо урадили и Цедевита Олимпија је то вешто користила. Направили су неизвесну завршницу из које смо ми изашли као победници. Било је доста неизвесних утакмица, али је ова отишла у нашу корист и вечерас ћемо отићи кући задовољни. Искрен да будем, ми смо се потпуно фокусирали на наше проблеме. Осим што смо имали већ поменуте проблеме и Симоновић је био под знаком питања јер је имао температуру јутрос. Имали смо велики респект према Цедевита Олимпији која игра одлично и која је добар тим. Било је потребно да будемо добро иако то није једноставно у овим околностима. У плејофу је природан процес да се игра два меча узастопно, али то што играмо у регуларном делу и није за неку анализу. Могуће је да ћемо и у плејофу играти једни против других, али је тако како је и нема шта да се дода. Желимо да се одморимо и припремимо за наредни меч. Надам се да ће реакција играча због слабости бити добра. Пре свега Симоновића, Ноко нам се враћа. Наша жеља је да се одморимо и одиграмо најбоље што можемо. Рекао сам и пре овог меча да нам је реалан циљ друго место и сада смо јако близу тога – рекао је тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде путује у Љубљану већ у петак на меч 24.кола АБА лиге, а противник је поново Цедевита Олимпија.

Претходни текстНова победа јуниора у вечитом дербију
Следећи текстПораз црвено-белих од Радничког