Важна победа Црвене звезде у дербију кола АБА лиге!

34

Кошаркаши Црвене звезде победили су као домаћини екипу Игокее, 69:66 у мечу 25. кола АБА лиге.

Црвена звезда – Игокеа 69-66 (19-22, 11-20, 13-7, 26-17)

Утакмица је одиграна у дворани „Александар Николић“ без присуства публике уз поштовање здравствених протокола.

Екипа Црвене звезде тако је у утакмици, која је оправдала епитет дербија, стигла до 19. победе чиме су се црвено-бели пробили на челну позицију у регионалном такмичењу.

У изузетно тврдој и борбеној утакмици црвено-бели су до тријумфа стигли у пенал завршници пошто су гости водили већи део утакмице, чиме су награђени за велику борбеност и енергију коју су уложили у овој утакмици.

Најефикаснији у редовима победника био је Џордан Лојд са 18 поена, док је Кори Волден постигао 16.

Код гостију из Александровца, најбољи је био Ентони Клемонс са 16 поена.
Осим изједначене прве деонице у којој се играло кош за кош, остатак меча црвено-бели су заостајали за гостима и имали великих проблема са игром у нападу. На крају првог полувремена било је 30-42 а најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Лојд са 8 поена.

У другом полувремену виђена је другачија слика, тврдом одбраном црвено-бели су свели Игокеу на само један поен у 7 минута и полако хватали прикључак у утакмици, међутим гост је поново добро реаговао и одбио налет црвено-белих. и У последњој четвртини имали су “плус 11” (54-43), а у 37. минуту водили су 60:52.

Ипак, вечерас сјајни центар Лендри Ноко вукао је екипу, константно је хватао важне офанзивне скокове и оставио црвено-беле у игри у самој завршници. Уз мирну руке Џордана Лојда и Марка Симновића црвено-бели су стигли до великог преокрета.

Црвена звезда: Хол, Волден 16, Лојд 18, Ускоковић, Давидовац 4, Лазић 2, Рит, Добрић 9, Симоновић 3, Јагодић Куриџа 2, Кузмић 6, Ноко 9.

Екипу Црвене звезде већ у среду очекује меч заосталог 14.кола против Цедевита Олимпије. Утакмица у хали „Александар Николић“ играће се без присуства публике са почетком у 18 часова.

Претходни текстНова победа рукометашица, циљ све ближи
Следећи текстКлупски митинг најмлађих Звездаша