Прекиди Звездино оружје

43

Фудбалери Црвене звезде савладали су вечитог ривала у јучерашњем одиграном 164. вечитом дербију (1:0) и још једом потврдили да су прекиди моћно оружје нашег тима.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић и његови сарадници су игру приликом прекида довели готово до савршенства, будући да је наш тим од почетка сезоне постигао 34 гола после прекида. Црвено-бели су чак 21 пут савладали противничког голмана после изведеног ударца из угла. На „комбинације“ из прекида, фудбалери Црвене звезде су дали четири гола, а најупечатљивији погодак после комбинације забележио је Петровић када је постигао еврогол против Гента у Белгији.

Осим уиграних комбинација првотимци нашег клуба одлични су и у директним ударцима на гол, с обзиром на то да смо у режији Катаија и Бена четири пута погодили мрежу противника на овај начин. Последњи пут Александар Катаи је директним ударцем “затресао” противничку мрежу на утакмици четвртфинала Купа Србије у којој су црвено-бели савладали ИМТ и пласирали се у наредну фазу такмичења.

Највећу опасност у нашим редовима за противнички гол после прекида представљају нападачи Фалћинели и Павков. Такође Милуновић се нарочито истакао на утакмици против Гента у Лиги Европе када је донео велику радост читавој звездашкој јавности. Из другог плана највише су погађали Петровић, Канга, Николић и Иванић који су више пута показали да имају фантастичан шут.

Мирко Иванић је у пролећном делу сезоне показао да има и завидне голгетерске способности када су у питању голови које је постигао главом. Чак три пута је Иванић успео да савлада противничког голмана на овај начин у претходних 14 утакмица и то против Спартака, Радничког из Ниша али и вечитог ривала и на тај начин довео црвено-беле до веома битне победе.

Прекиди ће наставити да буду важно оружје у игри тима Дејана Станковића и у наредним првенственим утакмицама и без сумње ће нашим првотимцима олакшати пут до дупле круне.

Претходни текстИванић: Победа у дербију резултат вредног рада
Следећи текстЗвездиних пет виза за ОИ у Јапану