Мркела: Јаки смо као клуб

47

Доласком Митра Мркеле на место спортског директора Црвене звезде, наш клуб је почео да ређа успехе како и на домаћој, тако и на европској сцени, а успешнији је и од вечитог ривала када је реч о директним дуелима.

Било је то лето 2017. године, након чега се Црвена звезда у потпуности етаблирала у континенталним такмичењима као редован учесник. Од тада па до данас, два пута смо били део Лиге шампиона и Лиге Европе. Освојене су три титуле државног првака, а четвртој смо веома близу, јер је тренутно стање на табели такво да имамо 12 бодова више од ривала ког смо синоћ, без већих проблема, савладали. Интересантно је да је утакмицу поготком решио Мирко Иванић, фудбалер који је у наш клуб дошао захваљујући Митру Мркели и његовим преговарачким способностима. Реч је о играчу који се дуго “чекао” и било му је потребно време да пронађе адекватну форму, али Црвена звезда и читав спортски сектор је имао стрпљења за виртуоза из Бачког Јарка. Он то, ове сезоне, враћа на феноменалан начин.

Биланс који Митар Мркела има од како је у фотељи Црвене звезде, барем када говоримо о вечитим дербијима је позитиван, слично као и учинак у европским такмичењима и домаћем првенству. Црвена звезда је од Мркелиног доласка одиграла 10 дербија, остварила три победе уз шест ремија и доживела само један пораз. Интересантно је да је наш клуб славио у априлским дербијима – 2018. и 2019. године, идентичним резултатом 2:1. Први сусрет са Партизаном су погоцима решили Немања Радоњић и Александар Пешић, а други Ел Фарду Бен и Алекса Вукановић. Синоћ је то учинио Мирко Иванић, а сва петорица фудбалера су у наш клуб стигла од како је Митар Мркела на функцији спортског директора.

Честитам свим играчима, тренеру Дејану Станковићу, генералном директору Звездану Терзићу, председнику Светозару Мијаиловићу и почасном председнику Драгану Џајићу на победи у дербију и свим одличним резултатима у првенству и Европи. Не бисмо били успешни да нисмо јаки као клуб и то је Звездина снага и за наредне године – рекао је Мркела.

СВИ МРКЕЛИНИ ДЕРБИЈИ КАО СПОРТСКОГ ДИРЕКТОРА:

27. август 2017. – Црвена звезда – Партизан 0:0

13. децембар 2017. – Партизан – Црвена звезда 1:1

14. април 2018. – Црвена звезда – Партизан 2:1

23. септембар 2018. – Партизан – Црвена звезда 1:1

2. март 2019. – Црвена звезда – Партизан 1:1

25. април 2019. – Црвена звезда – Партизан 2:1

22. септембар 2019. – Партизан – Црвена звезда 2:0

1. март 2020. – Црвена звезда – Партизан 0:0

18. октобар 2020. – Партизан – Црвена звезда 1:1

7. април 2021. – Црвена звезда – Партизан 1:0

Претходни текстИза југа Маракане – Петлићи будућност Звезде
Следећи текстНикола Росић: Право време за асове