Иза југа Маракане – Петлићи будућност Звезде

80

Звездини бисери рођени 2009. године наставили су такмичење у Лиги петлића где ће се састајати са једанаест најбољих екипа са територије Београда. Шеф стручног штаба Данило Тешић износи утиске досадашњег дела такмичења, као и оно што очекује од својих изабраника у будућности.

Приказани резултати су показатељ нашег минулог рада. Желимо да играмо онако како тренирамо са јасним циљевима и задацима које постављамо. Максимално смо посвећени индивидуалном развоју играча и то даје резултате. Иако након три утакмице имамо четири бода, убеђени смо да ћемо се током сезоне подизати на табели, као што је био случај у претходној полусезони када смо завршили на другој позицији – рекао је Тешић.

Млади стручњак наглашава да ће се међу играчима сигурно издвојити неколицина који ће бити будућност Црвене звезде, али да је за то потребно одређено време, као и темељан рад.

Дечацима је назначено још раније да их очекује једанаест најбољих екипа Београда који су старији годину дана и да у таквој атмосфери тражимо лидера за будућност ко би могао да заузме место у првом тиму. Тај појединац, а можда и више њих, би требало да знају да носе притисак играња за велики клуб као што је Црвена звезда. То је један дуг процес, јер за рад са децом су време и стрпљење две најбитније ствари – рекао је тренер наших петлића.

Талентоване дечаке ће у будућности тренирати врхунски стручњаци, а тренер ове сјајне генерације наглашава да ће селекција 2009. бити још боља у будућности.

Изборила су се тројица дечака из екипе која су била под радом тренера Огњена Пурића и они су сада саставни део тима. Стручни штаб је измењен, ту су Петар Почуча и Александар Марковић, а од раније кондициони тренер Борис Бркић, као и тренер голмана Славен Проговечки. Људи који воде Омладинску школу – Младеновић, Јелић и Цветичанин ће уживати у играма ове генерације, а наша је обавеза да будемо успешнији, јер у Црвеној звезди се не живи од старих заслуга – закључио је Тешић.

Претходни текстБорјан: Борили смо се као лавови
Следећи текстМркела: Јаки смо као клуб