Победа у 164. дербију

51

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 30. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су искористили иницијативу у другом полувремену и решили 164. дерби у своју корист. Питање победника решио је феноменални Мирко Иванић.

Црвена звезда – Партизан 1:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Новак Симовић.

Стрелац: Иванић у 58. минуту.

Жути картони: Родић, Дегенек, Милуновић, Гобељић (Црвена звезда), Марковић, Миљковић (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић(од 88. Родић), Саного, Петровић(од 46. Канга), Николић(од 46. Фалћинели, од 88. Павков), Иванић, Катаи(од 74. Срнић), Бен.

Резерве: Поповић, Гобељић, Панков, Канга, Гаврић, Срнић, Вукановић, Фалћинели, Павков, Крстовић.

Партизан: Стојковић, Миљковић, С. Марковић, Вујачић, Обрадовић, Шћекић, Зђелар(од 70. Јојић), Натхо(од 59. Сума), Асано, Јовић(од 46. Л. Марковић), Холендер(од 88. Стевановић).

Резерве: Поповић, Павловић, Живковић, Сума, Остојић, Штулић, Јојић, Л. Марковић, Урошевић, Стевановић, Смиљанић.

Почетак утакмице обележило је надигравање ривала на средини терена. Црвено-бели су стрпљиво градили нападе, али без конкретне шансе и завршнице. Прву велику прилику на мечу имао је Катаи у 15. минуту, када је после додавања Петровића, гађао на гол гостију, али његов покушај је завршио изнад пречке. Партизан је покушао у пар наврата да припрети из ваздуха, али Милуновић је „покупио“ сваку високу лопту. У 21. минуту Катаи је гађао на гол са ивице казненог простора, али Стојковић је успео да одбрани његов шут. Акцији је претходила одлична реакција Петровића, који се снашао и одузео лопту Вујачићу близу казненог простора његовог тима. Првих 30. минута утакмице обележило је доста дуела и борбе на средини терена. Црвена звезда је претила у пар наврата, али без веће шансе.

Играо се 33. минут када је Николић одлично гађао са пет метара после фантастичне акције Иванића и Гајића, али је голман црно-белих у последњем тренутку одраговао и сачувао мрежу. Добро је гађао талентовани везни фудбалер, настојао је да погоди рашље, али је голман гостију крањим напорима интервенисао. Минут касније Бен је центрирао из корнера, Дегенек је покупио лопту у шеснаестерцу и добро шутирао, али није био прецизан. Велику иницијативу имала је Црвена звезда у последњих 15 минута првог полувремена. Имао је Партизан великих проблема да изнесе лопту са своје половине. У 40. минуту Саного је пронашао Родића, који је спустио лопту до Катаија, а дриблер из Србобрана је „из прве“ гађао из полу-волеја са око 18 метара, међутим, пребацио је пречку. Могао је Бен да искористи несмотреност Стојковића и матира ривала, али је срећа била на страни голмана Партизана. Затресла се пречка Борјановог гола у 42. минуту када је Холандер гађао, али се на одмор отишло без голова.

Почетком другог полувремена, велика иницијатива Црвене звезде. У 48. минуту Фалћинели је приморао голмана Партизана да несмотрено реагује и избаци лопту у аут. Играо се 52. минут када је Катаи добро прошао по левој страни, а онда је упослио Бена, који је гађао преко гола. Пет минута касније Бен је добро центрирао из слободног ударца, али последња линија Партизана је у последњем тренутку реаговала и избацила лопту у корнер. Црвена звезда је стигла до вођства, када је Канга одлично убацио лопту из корнера, а Мирко Иванић био највиши у противничком шеснаестерцу и главом савладао Стојковића за 1:0. Наставила је Црвена звезда са офанзивом и после постигнутог поготка. У 69. минуту Бен је гађао из слободног ударца, а после гужве у шеснаестерцу лопта се одбила до Катаија, који је без размишљања шутирао, али преко пречке. У 81. минуту одлично су комбиновали црвено-бели, Канга је проиграо Бена који се окренуо ка голу ривала, ушао у казнени простор, али његов покушај је изблокирао Вујачић у последњем тренутку. Три минута касније Канга је одузео лопту на 40 метара од гола Партизана и „из прве“ гађао на гол, али његов покушај је завршио изнад пречке. Црно-бели су имали шансу у 89. минуту, када је Сума шутирао са пет метара, али је Милан Борјан маестрално одбранио његов покушај, то је била и последња шанса на мечу. Успела је Црвена звезда да примири лопту у наставку и оствари велику победу у 164. вечитом дербију.

Претходни текст„Pick N’ Talk“ – Марко Симоновић
Следећи текстЦрвено-бели до бода у Шапцу