Велики преокрет пионирки за пласман на финални турнир лиге Београда

25

Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк је после праве драме и одличне утакмице успела да надокнади минус од 13 поена из прве утакмице баража и савлада КЖК Партизан 1953 у хали „Баскет Сити“ 63-44, што је донело и пласман на финални турнир лиге Београда.

Минус је био и већи, јер су црно-беле на полувремену имале пет поена предности, што подвиг црвено-белих девојчица чини још већим. Оно што су успеле у другом полувремену Звездине наде одлика је шампиона.

Када улазите у утакмицу у којој већ губите 0-13 а да није ни почела, препрека је и за много старије и искусније. Велика жеља и енергија црвено-белих је виђена од самог старта, али услед нервозе и притиска више од 6-2 и константних три поена предности нису могле у првих десет минута игре, (14-12). У другом периоду је уследио пад, што су њихове вршњакиње са друге стране паркета искористиле да на одмор између два полувремена оду са пет, укупно 18 поена, разлике на свом конту, 21-26.

Да у Звезди расту шампиони и да шампиони не одустају без обзира на године, девојчице у црвено-белом показале су у другом полувремену. Огромну подршку су имале од саиграчица са клупе, које су активно учествовале у сваком нападу. Преломни тренутак је серија Звезде 16-0, коју је покренула Јана Зечевић, наставиле Вања Дракул, Тара Дацић, Кристина Рађеновић и Анђела Данић. Пуних седам минута нису црно-беле постигле поене, а у последњих десет минута ушло се поенима Вање Дракул уз звук сирене, после офанзивног скока, 43-33.

Селекција коју предводи тренер Ружа Карић је била надомак потребне предности, а Анђела Данић и Вања Дракул су први пут донеле потребну разлику од 14 поена средином последњег квартала, (52-38). Велико самопоуздање у тим тренуцима су уливале погођене тројке, Кристина Рађеновић је убацила две, Вања Дракул две, Анђела Данић једну. У последња два минута Звезда је задржала предност, а победу и пролаз на финални турнир потврдила је новом тројком, најмлађа у нашем тиму – Кристина Рађеновић, за коначних 63-44.

Вања Дракул је предводила тим са 18 поена, Анђела Данић је постигла 13, Кристина Рађеновић 12. Пионирски тим Црвене звезде чине: Анђела Данић, Вања Дракул, Софија Димић, Миња Крсмановић, Јана Зечевић, Мина Ђурђевић, Тара Дацић, Дуња Стојановић, Петра Цветковић, Невена Ђурић, Милица Тешић, Милица Караица и Хелена Топаловић. Тренер: Ружа Карић, помоћни тренер Верица Ковачевић.

Црвена звезда је и први учесник финалног турнира. Предност после првих утакмица у осталим паровима баража имају екипе Визуре, Агрос Баскета и Раса. Финалисти завршног турнира лиге Београда пласираће се на завршни турнир Првенства Србије, док ће трећепласирана екипа играти бараж са представником региона Војводина.

Претходни текстМилијаш: Најтеже је играти без публике
Следећи текстЈуниорке сигурне у првом мечу баража