У сусрет противнику – Напредак

57

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују Напретку на стадиону „Младост“ у оквиру 29. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића у претходном мечу рутински су савладали ИМТ са 3:0 и обезбедили пласман у полуфинале Купа Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли 58 утакмица у којима је наш тим излазио као победник 40 пута, 14 мечева је завршено нерешеним резултатом, а само четири пута су Крушевљани славили. Укупна гол разлика износи 132:46 у корист црвено-белих. Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1. У претходних пет утакмица против крушевачког суперлигаша забележили смо пет победа без примљеног гола. Последњи пут смо се сусрели 10. октобра 2020. године у оквиру 10. кола овосезонског националног првенства. Звезда је славила у том мечу са 3:0. Двоструки стрелац за наш тим био је Мирко Иванић, а једном је погодио Дијего Фалћинели.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 29. кола Суперлиге Србије између Напретка и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт са почетком у 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 80 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 26 победе и два ремија, уз гол разлику 78:12. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на стадиону „Рајко Митић“ против Младости, када су убедљиво славили резултатом 4:1.

Напредак се налази на 16. месту Суперлиге Србије са 29 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су седам победа, осам ремија и 13 пораза уз гол разлику 23:39. У пролећном делу домаћег првенства, од девет одиграних мечева, славили су на три, нерешено су одиграли на два, док су поражени четири пута. Последњу утакмицу у шампионату против Металца из Горњег Милановца у гостима, где су поделили бодове (2:2).

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Напредак је опасан противник и очекује нас једно тешко гостовање. Недостајаће навијачи, обично је стадион био пун и била је права фудбалска атмосфера. Они имају свој циљ и своје планове, а то је борба за средњи део табеле. Знамо шта нам је чинити и то понављам од почетка сезоне. Вратили су се сви из репрезентације, скоро сви су се опоравили. Видећемо каква ће ситуација бити са Милуновићем, али и то иде добрим путем. Надам се да ће врло брзо бити у конкуренцији за састав. Скоро сви смо на броју и биће ми изазов да одаберем стартних једанаест фудбалера – изјавио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе је Ален Мелуновић са шест постигнутих голова. Искусни нападач дошао је у октобру 2020. године као слободан играч. Кључеве везног реда држе Саша Марјановић и Марко Томић. По крилима највише делују Срђан Кочић и бивши играч Црвене звезде Лука Милуновић. Некадашњи првотимац црвено-белих је за ,,чарапане“ постигао два гола и забележио две асистенције у досадашњем делу првенства. Стуб одбране чине Јован Маринковић и Огњен Мршић. Бековски тандем су Милан Спремо и Милош Миловановић, а на голу је бивши голман Спартака из Суботице Милош Остојић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни Арбитар на утакмици 29. кола Суперлиге Србије између Напретка и Црвене звезде биће Јован Шегрт. Поред аут линија помагаће му Светозар Живин и Милан Шутуловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 17:00 ФК Вождовац – Мацва

– 17:00 Младост – Раднички Ниш

– 17:00 ТСЦ Бачка Топола – Пролетер

– 17:00 Војводина – Нови Пазар

– 19:05 Чукарички – Спартак Суботица

Субота:

– 14:55 Инђија – Рад

– 14:55 Јавор – Бачка

– 14:55 Радник Златибор Чајетина

– 19:05 Партизан – Металац

Претходни текстСтанковић: Фокусирано у Крушевцу
Следећи текстПораз пионирки у првом мечу баража