Станковић: Фокусирано у Крушевцу

89

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују Напретку у оквиру 29. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред дуел са Крушевљанима.

Драго ми је што гостујем у фудбалском граду на једном лепом стадиону. Последњи пут сам био 2012. године када се играло финале купа и то на штакама када сам оперисао тетиву. То је била моја последња година играчке каријере. Било је то једно лепо вече у Крушевцу, Звезда је добила Борац из Чачка у финалу Купа Србије са 2:0. Вежу ме лепа сећања за тај стадион и верујем да ће предстојећа утакмица бити један добар изазов – започео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Дејан Станковић је прокоментарисао Напредак и изнео мишљење о гостовању „под Багдалом“.

– Напредак је опасан противник и очекује нас једно тешко гостовање. Недостајаће навијачи, обично је стадион био пун и била је права фудбалска атмосфера. Они имају свој циљ и своје планове, а то је борба за средњи део табеле. Знамо шта нам је чинити и то понављам од почетка сезоне. Вратили су се сви из репрезентације, скоро сви су се опоравили. Видећемо каква ће ситуација бити са Милуновићем, али и то иде добрим путем. Надам се да ће врло брзо бити у конкуренцији за састав. Скоро сви смо на броју и биће ми изазов да одаберем стартних једанаест фудбалера.

Шеф стручног штаба Црвене звезде у потпуности је фокусиран на сутрашњи дуел.

– Не размишљам о Партизану у овом тренутку. Тако класификујемо ствари од почетка, имамо првенство и куп, имали смо европске утакмице. Није ниједна утакмица велика или мала. Играћемо један тврд меч, али наместили смо главу за сваки следећи дуел, а и за ову утакмицу која нам доноси три бода и мир.

Осврнуо се Станковић и на учинак репрезентативаца за време паузе која је иза нас.

– Сви играчи су се вратили после обавеза у репрезентацији и скоро сви су здрави. Драго ми је да су задовољни својим наступима за националне тимове. Канга и Бен су направили лепе историјске успехе за своје државе. Такође, драго ми је због Гајића који је дебитовао за „А“ селекцију и одиграо једну добру утакмицу. Вратио се са пуно елана из наше репрезентације, што је још један доказ да је Драган Стојковић Пикси урадио одличан посао са тимом и на томе му честитам. Желим му пуно среће у наставку квалификација. Такође, екипи су се прикључили Борјан и Гаврић. Улазимо са једном лепом атмосфером у педесетак дана завршнице, где можемо доста тога да добијемо.

Прокоментарисао је шеф стручног штаба и повратак Филипа Фалка, Дијега Фалћинелија, Секу Санога и Аксела Бакајока.

Фалку и Фалћинелију сигурно значе голови. Мислим да су Фалко и Бакајоко имали пехове и мале повреде који су их одвојиле један период од терена, као што је на пример повреда колена Бакајока против Милана. Такође, Фалко се прво повредио у Суботици, а онда добио и корона вирус. Никако да ухвате прави такмичарски ритам, али сада ће свакако бити прилике јер је пред нама доста утакмица. Задовољан сам начином на који тренирају, као и како се понашају. Драго ми је због Фалка што је већ на другом, трећем наступу постигао погодак, то ће му пуно значити због самопоуздања и рада. Што се тиче Санога, он је прави лав, поштен момак, који стопроцентно даје све од себе на терену. Са њим у екипи имамо изванредан баланс. Уколико хоћемо да играмо нападачки, он је момак који држи тас везног реда у својим рукама и са њим Црвена звезда доста добија на квалитету игре – закључио је Дејан Станковић.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстУ сусрет противнику – Напредак