Бисери спремни за дербије

226

Омладинци, кадети и млађи кадети Црвене звезде ће за викенд одмерити снаге са вечитим ривалом, а тренери Марко Неђић, Никола Митић и Срђан Бугарски тврде да су екипе и више него спремне за дуеле.

Јуниори Црвене звезде ће у недељу од 11 часова гостовати Партизану у оквиру дерби утакмице 27. кола Омладинске лиге Србије. Наши талентовани фудбалери имају 61 бод и деле другу позицију са вечитим ривалом који је на истом салду, али је гол разлика црвено-белих талената боља Наши јуниори су у претходној утакмици савладали Војводину – 2:1, а оно што може да радује Марка Неђића јесте да његови ученици нису доживели пораз од почетка пролећног дела сезоне.

Очекивања су увек највећа када је дерби у питању. Максимално радимо и желимо то да покажемо на терену. Ми смо Црвена звезда и са којим год противником да играмо идемо на победу, тако ћемо приступити и овом гостовању. Момци вредно раде, и сваким даном усавршавају себе максималним залагањем на тренинзима. Верујемо у играче и надамо се да ће труд на крају бити награђен позивом за први тим Звезде, јер је нама то циљ. Сви су свесни да ова деца играју допадљив фудбал и да су чак и као најмлађи – најквалитетнија екипа у лиги. Без петорице стандардних играча који су у првом тиму Графичара, као и без Радуловића и Бјелановића идемо у поход на три бода. Имамо још неколико ровитих фудбалера који неће моћи да играју целу утакмицу. Ситуација није сјајна, али као што сам рекао ми смо Звезда и идемо на победу – рекао је Неђић.

Кадети нашег клуба ће гостовати Партизану у оквиру 27. кола националног првенства. Изабраници Николе Митића заузимају треће место на табели са пет бодова мање од вечитог ривала, а само четири бода мање од другопласиране Војводине. Црвено-бели ће покушати да се победом у дербију додатно прикључе трци за шампионску титулу, а перспективни тренер наших бисера наглашава да су очекивања пред утакмицу велика, као и да играчи морају да се носе са притиском.

Очекивања пред дерби су увек велика, прижељкујем добру игру, као и позитиван резултат у недељу. Дерби сам по себи доноси набој и одређени притисак, али ако желе да једног дана играју у првом тиму Црвене звезде морају да науче да се носе са свим стварима тог типа. Очекујем квалитетну утакмицу, наравно да поштујемо противника, али идемо да се надигравамо и нашим начином игре пробамо да изађемо као победници.Сви фудбалери осим Лазара Ђурица су спремни за дерби. Немамо притисак освајања титуле, али ако се укаже прилика покушаћемо да је искористимо. Најважнија је прва наредна утакмица – рекао је Митић.

Млађи кадети Црвене звезде ће се састати у понедељак у 13 часова и 30 минута са Партизаном у оквиру 23. кола домаћег шампионата. Црвено-бели у добром расположењу дочекују дерби, а тренер Срђан Бугарски очекује да ће на овој утакмици његови изабраници играти на максималном нивоу.

Дерби дочекујемо у одличној атмосфери, концентрисани смо искључиво на техничко-тактичке захтеве, како индивидуалне тако и тимске. За нас је овај меч само ново доказивање, желимо да играмо на максималном нивоу. У понедељак ћемо играти своју игру, по сваку цену, не желимо да одступамо ни минут од свог стила, зарад бољег резултата, нисмо нимало оптерећени верујемо у ове момке, желимо само да видимо на који начин и у којој мери ће пренети захтеве са тренинга. Имаћемо пет или шест млађих играча на дербију, али су у досадашњем делу пролећног дела сезоне показали да могу да дају велики допринос и очекујем да тако наставе. Имамо четири победе и реми на гостовању, а имали смо сјајних седам полувремена и једно мало лошије, тако да генерални утисак је да пружамо веома добре партије. Ван строја су нам Недељковић и Јовановски, али очекујемо да се у наредних пар дана вратити на терен – рекао је Бугарски.

Претходни текстПобеда над Макабијем за крај Евролиге у Београду
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија