Звезда расадник репрезентативаца

144

Током марта су се окупиле бројне репрезентације различитих узрасних категорија, а чак 33 фудбалера из Црвене звезде је добило позиве да представља своју државу, чиме се још једном потврђује чињеница да је наш клуб расадник репрезентативаца.

Из првог тима црвено-белих позив је добио Милан Гајић који је прошао све селекције у репрезентацији Србије. Био је члан златне генерације са Новог Зеланда, а коначно је наступио и за А репрезентацију. Дебитантску утакмицу забележио је против Ирске у победи нашег националног тима са 3:2 у јучерашњем мечу на Маракани. Поред њега позив за Канаду добио је Милан Борјан који је до сада одиграо 43 утакмице у дресу репрезентације, а репрезентативци су и Гелор Канга и Ел Фарду Бен.

Селекција Србије до 21 године окупила се за пријатељску утакмицу против Турске коју играју 30. марта у Анталији, а на списку селектора нашли су се Милош Гордић и Жељко Гаврић. Позив би вероватно стигао и за нашег дефанзивца Страхињу Ераковића који је повређен неко време. Позив за репрезентацију Црне Горе до 21 године добио је Никола Крстовић, а његова селекција ће наступити на квалификацијама за Европско првенство где дочекују Босну и Херцеговину 29. марта.

На окупљању екипе до 19 година на списку наше репрезентације нашли су се Андрија Катић, Урош Лазић, Александар Лукић, Урош Благојевић, Никола Станковић, Милош Пантовић и Илија Бабић. Припремну утакмицу одиграли су 10. марта против Румунија на гостујућем терену, а резултат је био 0:0. Смотру је пропустио Андрија Радуловић због повреде.

На списку репрезентације Србије до 18 година, нашли су се Марко Ћопић, Стефан Деспотовски, Вукашин Крстић, Никола и Јован Митуљикић, Матеја Бачанин и Никола Кнежевић, док су се у националном тиму Србије за годину дана млађе фудбалере одазвали: Виктор Радојевић, Петар Граоња, Матија Глушчевић и Марко Лазетић. Позив за репрезентацију до 17 година добио је Драгољуб Радоман.

Млађи кадети репрезентације Србије (У16) остварили су сјанан резултат у припремном мечу савладавши Румунију са 3:0. На списку селектора били су наши играчи Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Мирко Николашевић, Јован Мијатовић и Матеја Бубањ, а одсутан због повреде био је Јован Шљивић. Сјајну партију пружили су Матеја Бубањ и Мирко Николашевић који су постигли по погодак. У истој узрасној категорији, али за репрезентацију Црне Горе, позив је добио Лука Лечић.

ЗВЕЗДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ:

Сениори – Милан Гајић (Србија), Милан Борјан (Канада), Гелор Канга (Габон), Ел Фарду Бен (Комори).

До 21 године – Милош Гордић, Жељко Гаврић (Србија), Никола Крстовић (Црна Гора).

До 19 година – Андрија Катић, Урош Лазић, Александар Лукић, Урош Благојевић, Никола Станковић, Милош Пантовић, Илија Бабић (Србија).

До 18 година – Марко Ћопић, Стефан Деспотовски, Вукашин Крстић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матеја Бачанин, Никола Кнежевић (Србија).

До 17 година – Виктор Радојевић, Петар Граоња, Матија Глушчевић, Марко Лазетић (Србија), Драгољуб Радоман (Црна Гора).

До 16 година – Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Матеја Радоњић, Мирко Николашевић, Јован Мијатовић, Матеја Бубањ (Србија), Лука Лечић (Црна Гора).

 

Претходни текстАНГТ – Убедљива победа Црвене звезде на старту
Следећи текстНове снаге у управи одбојкашког клуба