Нове снаге у управи одбојкашког клуба

271

Управни одбор Одбојкашког клуба Црвена звезда је на својој синоћној седници донео важне одлуке за развој у наредном периоду.

Указано је поверење Николи Росићу који ће обављати дужност генералног директора клуба.

На конференцији за медије одржаној у Медија центру СД Црвена звезда, председник Скуштине Емир Омановић је представио новог генералног директора одбојкашког клуба Црвена звезда, Николу Росића и члана управног одбора, Милана Вујка.

Ова одлука је дошла као резултат пажљивог планирања и анализирања актуелне ситуације, уз пуну подршку Ане Аврамовић која је са те позиције водила клуб дуги низ година. Ана Аврамовић ће наставити са радом у клубу са позиције подпредседника Управног одбора и саветника генералног директора, како би Николи Росићу пренела своје богато искуство и пружила му подршку у раду. Такође, Управни одбор ће у својим новим члановима, успешним привредницима Милану Вујку и Александру Жигићу, добити значајно појачање у стабилизацији финансија клуба, што је неопходан предуслов за постизање врхунских резултата који су увек били циљ Црвеној звезди, најтрофејнијијем одбојкашком клубу у земљи.

Никола Росић је одбојкашку каријеру започео у Партизану, у коме је играо од 1999. до 2004. године. Клупску каријеру је наставио у екипи Будванска ривијера, немачким клубовима Мерсер и Фридрисхафен, швајцарском Лугану, Томишу, Аркадију и Крјови из Румуније. Са Фридрисхафеном осваја две титуле првака државе и једну националног Купа, а са са Луганом и Томисом по једну титулу првака државе. Никола Росић је имао и веома успешну репрезентативну каријеру која је почела 2005. године. Играо је на позицији либера. Са репрезентацијом је освојио бронзану медаљу на Светском првенству 2010. године, златну (2011.) и бронзану (2013. и 2017.) на Европским првенствима, једну златну медаљу (2016.), три сребрне (2008., 2009. и 2015.) и једну бронзану (2010.) у Светској лиги. Учесник је Олимпијских игара 2012. године. На Медитеранским играма 2005. године је освојио бронзану медаљу, Играчку каријеру је завршио 2019. године.

Претходни текстЗвезда расадник репрезентативаца
Следећи текстЦрвена звезда дочекује ФМП (субота, 19)