Насловна Женска кошарка Ивана Катанић нова рекордерка по броју асистенција

Ивана Катанић нова рекордерка по броју асистенција

241

Капитен ККЖ Црвена звезда Комбанк, Ивана Катанић нови је рекордер по броју асистенција на једној утакмици у домаћем шампионату.

Ивана је у јучерашњем другом мечу полуфиналне серије плеј-офа против екипе ЖКК Радивој Кораћ, у победи 60-82 остварила 18 успешних додавања и за једну асистенцију оборила претходни рекорд који су држале Марина Ристић и Снежана Чолић.

Марина Ристић је у сезони 2018/19 у дресу Врбаса на мечу против Новосадске ЖКА забележила 17 асистенција, а идентичан успех у текућој сезони поновила је Снежана Чолић у дресу Арт Баскета, управо против Радивој Кораћа, 9.децембра 2020. године.

Претходно је цифра од 15 успешних додавања дуго била непрелазна. Биљана Станковић је у дресу Вршца против црно-белих у сезони 2013/14 петнаест пута проигравала саиграчице у утакмици са два продужетка, а исти број асистенција поновила је и наша Александра Станаћев у Новом Саду против Војводине у истој сезони. Затим су се истицале Јелена Ћулафић два пута (Шумадија Крагујевац, 2014/15), Тијана Цукић (Врбас, 2015/16), Маја Шћекић (Врбас, 2017/18), наша Ивана Катанић током претходне (Раднички Крагујевац) и ове сезоне (Радивој Кораћ, 7.коло) и Нина Вукосављевић (Радивој Кораћ, 2020/21).

Ивана Катанић је у сезони 2020/21 на 23 утакмице (укључујући и плеј-оф) у 10 наврата имала 10+ асистенција, уписала 11 дабл-дабл остварења и водећи је асистент Прве женске лиге Србије са 8.5 асистенција по утакмици. Дошла је до цифре од 961. асистенције у црвено-белом дресу и на путу је да се још једном великим словима упише у клупску историју и оствари велики подухват.

Мајсторица полуфиналне серије на програму је у суботу (18.30, Баскет Сити).

Честитамо нашој Ивани на великом достигнућу и желимо да постави нови рекорд. Браво, Ицо!

Претходни текст„Звезда је живот“ – Небојша Илић
Следећи текстЦрвено-бели без изненађења у Москви