Пораз у Подгорици у утакмици 22.кола АБА лиге

47

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Подгорици у утакмици 22. кола АБА лиге јтд резултатом 83-63 (24-12, 19-20, 24-14, 16-17).

У мечу који је требало да се игра пред празним трибинама због пандемије вируса ковид-19, (на којима је ипак било више гледалаца), најефикаснији код црвено-белих био је Кори Волден са 17 поена, док је Добрић убацио 15.

Очигледно изузетно уморна екипа Црвене звезде која је одиграла и четврти меч у само 7 дана, слабо је отворила утакмицу у дворани „Морача“ и осим дела друге четвртине нису имали снаге, нити дугу клупу, да одговоре захтевима ове утакмице за коју се ривал припремао практично 7 дана.

Умор, одсуство неколико играча, долазак Давидовца без иједног тренинга након паузе од 7 дана због болести, тешке утакмице у „вечитом дербију“, Атини и мало времена за припрему овог меча и одмор, оставиле су трага и учиниле да Црвена звезда одигра слабу утакмицу и доживи пораз, трећи ове сезоне уз 17 победа.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: “Будућност је играла боље од нас данас. Од самог почетка смо имали много грешака, били без енергије, са јако лошом концентрацијом. Будућност је то јако добро користила и то је трајало свих 40 минута”.

КК Црвена звезда мтс: Хол 2, Волден 17, Лојд 5, Ускоковић, Давидовац 4, Лазић, Раданов 2, Добрић 15, Симоновић, Јагодић-Куриџа 10, Кузмић 6, Нноко 2.

У наредном колу екипа Црвене звезде дочекује екипу ФМП-а, тај меч је на програму у наредну суботу, а пре тога црвено-бели у изузетно напорном ритму који траје већ месец и по дана, гостују екипи ЦСКА у Москви у четвртак од 18 часова.

Претходни текстЗекић тријумфовао у Анталији
Следећи текстЦрвено-бели убедљиви у Крагујевцу