У сусрет противнику – Младост

77

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова на стадиону “Рајко Митић” дочекаће Младост из Лучана у оквиру 28. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходном мечу убедљиво савладали Вождовац на “крову” резултатом 4:1.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости до сада одиграли 34 утакмице у свим такмичењима. Забележили смо 26 победе, шест ремија и само два пораза, уз гол разлику 77:27. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 24 утакмице против Младости и у свакој је остао непоражен. Црвено-бели су славили на 19 сусрета, док је пет пута је било нерешено, уз гол разлику 55:20.

Последњу утакмицу са екипом из Лучана одиграли смо ове сезоне у гостима у оквиру 9. кола националонг шампионата. Изабраници Дејана Станковића славили су у том дуелу са 4:0. За наш тим тада су голове постигли Жељко Гаврић, Дијего Фалћинели, Александар Катаи, док је аутогол постигао Крајишник.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 28. кола, између Црвене звезде и Младости, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 77 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 25 победе и два ремија, уз гол разлику 74:11. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су у гостима против Вождовца, где су убедљиво славили резултатом 4:1.

Младост се налази на 12. месту са 33 бода. У досадашњем делу сезоне остварили су осам победа, девет ремија и 10 пораза уз гол разлику 27:43. Тренутно нису у завидној форми јер су на последњих 10 мечева освојили само осам бодова. Последњи меч у Суперлиги Србије одиграли су против Металца из Горњег Милановца на домаћем терену, а утакмица је завршена нерешеним резултатом (1:1).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Један од најбољих појединаца је Милан Бојовић, искусни нападач је ове сезоне постигао 11 погодака и најбољи је стрелац екипе. На голу је млади голман Максим Миловић. Штоперски тандем обично чине Милош Шатара и Немања Мићевић. Кључеве везног реда држе Александар Јешић и Обенг Реган. По крилима највише делују Лазар Јовановић, који је ове сезоне постигао четири поготка и Камерунац Реџис Баха.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 28. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Младости биће Александар Живковић. Поред аут линија помагаће му Дејан Димитријевић и Чедомир Андрејевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 18:00 Металац – Напредак

Субота:

– 15:00 Бачка – Партизан

– 15:00 Раднички Ниш – ФК Вождовац

– 15:00 Спартак Суботица – ТСЦ Бачка Топола

– 15:00 Златибор Чајетина – Јавор

Недеља:

– 15:00 Мачва – Чукарички

– 15:00 Нови Пазар Пролетер

– 15:00 Рад – Радник

– 15:00 Војводина – Инђија

Претходни текстЗвездини играчи обезбедили постељину за клинку у Тиршовој
Следећи текстМитар Мркела оздравио