Звезда потписала сарадњу са Фондацијом „Тијана Јурић“

100

Фудбалски клуб Црвена звезда потписао је данас споразум о сарадњи са Фондацијом „Тијана Јурић“. Наш клуб на овај начин показује друштвену одговорност, а кључни аспект сарадње биће безбедност деце у Србији.

Црвена звезда ће у складу са уговором објављивати фотографије нестале деце и младих на друштвеним мрежама, бити део Амбер Алерта (систем обавештавања у специфичним ситуацијама нестанка деце), слати поруке едукативног карактера како би се деци и родитељима објаснило како да се заштите на интернету.

Поносан на сарадњу и на то што наш клуб још једном поставља позитиван пример био је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Питање безбедности деце је посебно важно поготово у овом времену у коме данас живимо. Деца су веома угрожена на разне начине, то је обавеза свих нас. Свака институција треба да пружи свој допринос и да покаже друштвену одговорност. Црвена звезда је показује на овај начин, бринући не само о деци која се баве фудбалом, већ о свој деци у Србији. Зато ћемо подржавати овакве акције и убудуће и покушати да се што активније укључимо у решавање проблема који муче наше друштво – рекао је Мијаиловић.

Игор Јурић као представник Фондације био је и више него задовољан сарадњом са Црвеном звездом и истакао да је ово један од најважнијих уговора који су потписали до сада.

Ово је за нас један од најважнијих уговора и споразума које смо потписали од оснивања. Све је кренуло на узајамну иницијативу. Заједнички је закључак да Фондација даје огроман допринос у безбедности деце у нашој земљи. Црвена звезда није само клуб који се бави прављењем и развојем фудбалера, него је институција која треба да брине о грађанима наше земље. Са овим гестом је показала да брине о добробити свих грађана. Оно што бих посебно истакао је да је Црвена звезда изашла у сусрет свим захтевима које је имала Фондација „Тијана Јурић“, да је клуб пружио и више од тога. Нису се гледали интереси клуба, већ интереси деце у нашој земљи и због тога сам нарочито захвалан. Радићемо интензивно везано на питањима нестале деце, на темама које се тичу безбедности на интернету. Верујем да ће цела Србија бити поносна на ову сарадњу и да ће подићи интересовање за ове теме на виши ниво. Свесно смо колики утицај има Црвена звезда на младе у нашој земљи. То је уствари био повод ове сарадње, и тај утицај који има треба да буде много већи од спорта. Ово је показатељ где треба да иду спортски клубови у нашој земљи и ово је први искорак у томе. Очекујем да ће и други клубови следити пример Црвене звезде. Тренутно смо у акцији Амбер и очекујем да ће и бити помоћи од Црвене звезде, која ће својим деловањем на друштвеним мрежама и целокупној јавности допринети да се што брже пронађу деца која нестану. Сви морамо много више да бринемо о овом проблему и сигуран сам да ће уз помоћ Црвене звезде овај систем заживети у нашој земљи – закључио је Јурић.

Претходни текстНајефикаснија Звезда у последњих 15 година
Следећи текстГодине пролазе, ми трајемо…